Firefox OS 1.3 – jaké přináší novinky?

Firefox OS 1.3 – jaké přináší novinky?
2014-05-12T13:25:41+02:00
• 12. 5. 2014

Společnost Mozilla povýšila mobilní platformu Firefox OS na novou verzi 1.3 a přiblížila ho běžným uživatelům o další velký krok. Výrobci na prvních zařízeních stále pracují, i když například společnost ZTE v nedávné době spustila prodej modelu Open C alespoň prostřednictvím eBaye. Vypuštěná aktualizace přináší řádu významných novinek zaměřených nejen na samotné uživatele, ale jejich uplatnění v praxi lze očekávat až u nadcházejících telefonů.

Firefox OS 1.3

V budoucnu již můžeme počítat s tím, že zařízení budou podporovat funkci dual-SIM, kterou mají v oblibě především uživatelé z rozvíjejících se trhů. Výrobci mohou k fotoaparátu připojit autofokus a navíc přisvětlovací LED diodu. Hudební prvky nově zamířily jak do oznamovací lišty, tak i na uzamčenou obrazovku. Dále FM rádio bude možné poslouchat přes hlasitý reproduktor. Aplikace na úvodní obrazovce jsou roztříděny do jednotlivých kategorií podle jejich zařazení v obchodě a při otevření jedné z nich mají uživatelé k dispozici kromě nainstalovaných aplikací také navrhované stojící za vyzkoušení.

V prostředí zprav došlo na změny v zasílání MMS zpráv, které systém rozezná v případě přiložení fotografie nebo videa. Následně rozepsáné zprávy uložíte do konceptů, po zaslání zprávy dostanete potvrzení o přijetí, MMS zprávu zašlete na email či podpory se dočkal protokol POP3. Co se týče zasílání, přes funkci Bluetooth zašlete najednou více souborů mezi několika zařízeními. Celkové vylepšení si rovněž zasloužila aplikace kalendáře, adresáře a fotoaparátu. Za zmínku ještě stojí možnost využití technologie NFC. Nakonec potěší oficiální podpora českého jazyka společně se slovenským.

Firefox OS 1.3Firefox OS 1.3 - hudba

Zdroje: mozilla.org, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat