Dotekománie doporučuje #41 – CamScanner

Dotekománie doporučuje #41 – CamScanner
2014-05-10T12:00:25+02:00
• 10. 5. 2014
1

Chytrá zařízení nám dnes nabízejí spoustu vychytávek, milióny aplikací a především nám ulehčují život. Fotoaparáty, kterými jsou dnešní zařízení osazeny, jsou již velmi dobře použitelné a kvalitní. Určitě se vám už někdy stalo, že jste potřebovali okopírovat nějaký dokument, nebo jen zachytit určitá data na papíře a jednoduše jste pomocí svého zařízení fotku dokumentu udělali.

Tento způsob je rychlý a bezproblémový, co se však všem určitě nelíbí, je výsledná fotografie, kde je většinou i něco „navíc“ (okraje stolu apod.). Pokud chcete, aby vaše takto zachycené dokumenty vypadaly jako ze skeneru, tedy bez různých nežádoucích objektů, měli byste číst dále.

unnamed (9)_result unnamed (6)_result unnamed (2)_result

CamScanner vám umožní zachycovat dokumenty umístěné na papíře tak, aby vypadaly jako naskenované pomocí stolního skeneru či tiskárny. Aplikace je velmi dobře propracovaná a má za sebou velmi dlouhou historii. CamScanner pracuje jednoduchým způsobem, ve chvíli, kdy potřebujete něco naskenovat, jednoduše aplikaci zapnete, vyberete si režim focení, vyfotíte a následně se fotka otevře v editačním okénku. Na obrazovce si zvolíte čtyři hrany, dle kterých aplikace obrázek ořízne a uloží.

   unnamed (1)_result unnamed (10)_result unnamed (11)_result

Jak jsem již zmínil, CamScanner je velmi propracovaný a nabízí možnost vytváření PDF dokumentů z počtu stránek, které zvolíte. Vytváření PDF dokumentů se hodí nejvíce pro chvíle, kdy potřebujete naskenovat nějakou knihu či školní sešit apod. Autoři nezapomněli na dva režimy zachycování, přičemž první typ je pro vytváření jednoho dokumentu (fotky) a druhý typ je určen pro hromadné skenování. Druhý režim hromadného skenování je dobře promyšlen, jelikož nabízí možnost všechny fotografie oříznout o nežádoucí objekty až na konci skenování, protože upravování po každé vyfocené fotce by zabralo mnohem delší čas.

 unnamed (13)_result unnamed (14)_result unnamed (15)_result

Aplikace je velmi hezká a dodržuje nastolená pravidla Googlu o vzhledu. CamScanner vám umožní do každé fotografie přidat vodoznak pro ochranu a vysvětlivky. Zajímavou funkcí je i možnost OCR, kdy aplikace rozpozná vytištěný text a může ho automaticky „přepsat“ do dokumentu. Pokud používáte více zařízení, tak vás potěší, že aplikace podporuje synchronizaci mezi vašimi zařízeními. Po vyfocení požadovaných fotografií je vše přehledně automaticky ukládáno do složek, které můžete manuálně upravovat, přidávat další fotky, mazat a následně ze složky vytvořit PDF dokument.

  unnamed (16)_result unnamed (17)_result unnamed (18)_result

CamScanner je skvěle zpracovaná aplikace, kterou ocení především školáci při focení sešitů a knih, dospělí naopak aplikaci ocení při pořizování kopií v práci. Nyní máte jedinečnou možnost získat CamScanner za minimální cenu 20 Kč, jelikož je aplikace nyní ve slevě z původních 100 Kč. CamScanner je dostupný pro všechny hlavní mobilní operační systémy, tedy iOS, WP, Android.

logo-app CamScanner -Phone PDF Creator INTSIG Information Co.,Ltd Zdarma ANDROID logo-app CamScanner (License) INTSIG Information Co.,Ltd 1,99 US$ ANDROID logo-app CamScanner Developer Zdarma iOS

[winphone]camscanner/d991ee36-dc78-41e1-9406-0943f13c70fb[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Petr Adamíra

10. 5. 2014, 19:45

Výborná aplikace. používám ji již dlouho. Umožňuje i poslat dokument faxem. Maximální spokojenost

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat