Knock Lock – zamkněte zařízení poklepáním

Knock Lock – zamkněte zařízení poklepáním
2014-04-08T07:49:29+02:00
• 8. 4. 2014
2

Pouhým poklepáním na displeji můžete zamknout nebo odemknout některé smartphony od LG. Tato funkce se mnohým natolik zalíbila, že jsou ochotni si přeinstalovat systém v zařízení a implementovat podobnou funkcionalitu. To nese sebou dosti problémů a zvýšenou spotřebu energie.

V Obchodě Play se objevila aplikace, jenž umožňuje zamknutí displeje pouhým poklepáním. Není vyžadován root Androidu nebo jakákoliv jeho těžká modifikace. Aplikace se jmenuje Knock Lock a vytváří na displeji malou neviditelnou plochu. Do ní se musíte poklepáním trefit – následně dojde k zamknutí displeje.

Screenshot_2014-04-08-07-30-24 (1) Screenshot_2014-04-08-07-30-50 Screenshot_2014-04-08-07-30-59 Screenshot_2014-04-08-07-31-09

Na obrázku výše je daná oblast vyznačena písmenem „K“ – lze ji v menším rozsahu zvětšovat a zmenšovat. Samozřejmě ji můžete přesunout kamkoliv chcete.

Autor aplikace slibuje, že spotřeba energie se pohybuje kolem 1 %. Bohužel jsou zde i negativa. Oblast, kam umístíte „K“, se stává takřka hluchým místem pro pro další aplikace. Ty nebudou reagovat na gesta v dané ploše. Odemykání zde nehledejte, Knock Lock je určen jen pro rychlé zamknutí.

logo-app Knock Lock Damian Piwowarski Zdarma ANDROID

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

podobných aplikací je na google play více, už několik let používám screen off, spíše by mě zajímalo jestli je nějaká na probuzení displaye poklepáním jako třeba u tabletu sony xperia z ??

Tak to jsem taky hledal a nenašel. Nevím zda to je nějaký HW problém, například zda poslouchá na pozadí gyroskop. protože neustále vyhodnocovat dotykový displej by muselo žrát v klidu baterku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat