HTC – po Ultrapixelech přijde optický zoom

HTC – po Ultrapixelech přijde optický zoom
2014-04-18T11:12:28+02:00
• 18. 4. 2014

Jednotlivý výrobci se nás snaží nalákat na nejrůznější vychytávky u nových top modelů. Někteří přidávají biometrické senzory v podobě snímače otisků prstů nebo měřiče srdečního tepu, jiní se soustřeďují na fotografické vlastnosti. Na trhu můžeme najít smartphony, které překypují megapixely, jiné lákají na 4K rozlišení u videí. HTC se vydalo jinou cestou a v posledním top modelu jsme se dočkali rovnou dvojice kamer. I tak se nezapomnělo na technologii Ultrapixel.

htc-one-m8-camera

V následujících letech budeme moci pozorovat pokrok v oblasti optické stabilizace obrazu. Můžeme očekávat také vylepšení fotografických schopností za zhoršených světelných podmínek. Tchajvanský výrobce se vydá zřejmě trochu odlišnou cestou.

Symon Whitehorn ze společnosti HTC nastínil budoucí kroky tohoto výrobce. Dle jeho slov můžeme očekávat v horizontu 12 až 18 měsíců optický zoom u smartphonů této značky. Více nemohl sdělit z důvodů utajení a také vývoje potřebných technologií.

Samozřejmě můžete podotknout, že na trhu najdeme „smartphony“ s optickým zoom – například Galaxy S4 Zoom. Avšak v řešení od HTC prý nemusíme očekávat tak znatelné spojení běžného foťáku a mobilu. Pravděpodobně tento výrobce nepředstaví smartphone nabízející 20násobný zoom – zřejmě se bude jednat o daleko menší hodnoty. Kromě toho se objeví významný pokrok v oblasti optiky u smartphonů.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat