HTC ve 4. kvartálu: v pořadí 9. ztráta ve výši 52 mil. dolarů

HTC ve 4. kvartálu: v pořadí 9. ztráta ve výši 52 mil. dolarů
2014-01-06T12:30:54+02:00
• 6. 1. 2014

Finanční zpráva za poslední čtvrtletí roku 2013 dokazuje, že společnost HTC stále jede na stejné vlně v červených číslech. Tchajwanskému výrobci se dlouhodobě nedaří převinout přes hranici, kde by začal počítat první zisky. Nejnovější informace odhaluje další prodejní propad, který nezachránil ani model One v několika variantách, a tak HTC v konečném výsledku opět stojí před obrovskou provozní ztrátou.

htcd

Boj o přežití na mobilním trhu pokračuje, což vychází z provozní ztráty ve výši 52 milionů dolarů (tj. v přepočtu 1,05 bilionů Kč) za čtvrté čtvrtletí roku 2013. Jde o devátou ztrátu za sebou, kterou od mnohem většího čísla zachránil prodej podílu ve společnosti Beats, kde HTC získalo 10,3 milionů dolarů.

Neuspokojivou zprávou je také fakt, že s klesajícími příjmy výrobce ztrácí významný podíl na mobilním trhu. Zásadní slovo bude mít připravovaná vlajková loď s označením One+, která zřejmě určí další směr celé společnosti, jelikož prodejní čísla za rok 2013 jednoznačně nenaplnily očekávání všech.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat