Gartner: 1 miliarda prodaných Android zařízení už letos

Gartner: 1 miliarda prodaných Android zařízení už letos
2014-01-13T07:47:22+02:00
• 12. 1. 2014

Analytická společnost Gartner přinesla pro následující dva roky novou analýzu trhu, podle které si v tomto roce každý sedmý obyvatel této planety koupí jedno zařízení běžící na systému Android. Všechny statistiky opět hrají do karet Androidu, u něhož se počítá s největším růstem, ale ani ostatní platformy na tom nebudou o moc hůře.

gartner

Již v září minulého roku se Google pochlubil s tím, že jejich systém Android byl aktivován u jedné miliardy chytrých zařízení. Tuto zprávu v týdnu zpochybňuje Gartner, který předpokládá přelom až během tohoto roku, kdy bude prodáno 1,1 miliard chytrých zařízení s Androidem. Navíc chytrých telefonů a tabletů se dohromady prodá 2,156 miliard, takže skoro každý druhý poběží rovněž na Androidu.

Gartner OS 2014

Mezi jednotlivými zařízeními bude v prodejnosti tento rok jednoznačně patřit hybridním zařízením, kde se očekává více než dvojnásobný skok oproti loňskému roku, zatímco druhý největší zájem bude o tablety. Závěrem je nutno podotknout, že propad BlackBerry bude i nadále v letech 2014-2015 pokračovat, a to zároveň po boku prodeje stolních počítačů a notebooků.

Gartner zařízení Android 2014

Zdroj: androidguys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat