První tablet do rodiny Google Play Edition od LG? aktualizováno

První tablet do rodiny Google Play Edition od LG? [aktualizováno]
2013-12-10T20:58:24+02:00
• 9. 12. 2013

Čtěte: LG G Pad 8.3 Google Play Edition

Aktualizováno 10. 12.

Začínají se ukazovat náznaky, že zmiňovaný model LG v510, který asi vychází z G Pad, nebude patřit do rodiny Nexus. Na druhou stranu půjde zřejmě o první tablet, který se bude honosit označením Google Play Edition. Z toho plyne, že bude vybaven čistým systémem Android v nejnovější verzi a bude získávat mezi prvními i aktualizace.

nexusae0_LG3_thumb

Bohužel jeho dostupnost bude omezena na trh v USA, kde jsou Google Play zařízení dostupná. Do této chvíle nedošlo k rozšíření do jiných zemí v rámci Obchodu Play.

Původní článek 5. 12.

Nové poznatky kolem doposud neznámého zařízení od společnosti LG protentokrát odkrývá mikroblogovací server Sina Weibo z Číny. Za několik posledních týdnů jde již o čtvrtý únik informací týkající se modelu V510, jehož skutečný název jihokorejský výrobce neprozradil. Proto se začíná spekulovat o nové generaci referenčního tabletu Nexus 8 pro Google.

Nexus 8 - možná podoba

O první uvolnění informací se zasloužila Telefonica, když zapříčinila únik snímku se jmenovkou a prodejní cenou. Další na řadě bylo LG, kde jeden ze zaměstnanců vynesl snímek určený k internímu použití. Oba snímky si byly velmi podobné, nicméně šance, že zmiňovaný operátor by měl nabízet nový Nexus 10 je opravdu minimální.

LG V510 - možná Nexus 8 - Telefonica LG V510 - možná Nexus 8

 

 

 

Naposledy model V510 dal o sobě vědět minulý měsíc, když se na internetu objevila získaná certifikace Bluetooth. Na závěr nejnovější zprávy pocházejí z Číny, kde byl odhalen servisní manuál chystaného zařízení. Ten prozrazuje přítomnost 8,3palcového displeje s rozlišením 1200 × 1920 pixelů. Záda disponují 5megapixelovým fotoaparátem, zatímco vpředu najdete 1,3megapixelovou kamerku.

LG V510 - možná Nexus 8 - cerfitikace Bluetooth LG V510 - možná Nexus 8 - manuál

 

Dále vnitřní část vyplňuje 2GB operační paměť RAM a baterie o velikosti 4 600 mAh. Procesor prozatím zůstává neupřesněn, ale proslýchá se o zasazení Snapdragonu 800 od Qualcommu. Nakonec by nebylo možná žádným překvapením, kdyby Nexus 8 vycházel z modelu G Pad 8.3 (kódové označení V500), jelikož jejich parametry jsou si velmi blízké.

LG V510 - možná Nexus 8 - konstrukce

Zdroje: talkandroid.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat