DigiTimes: LG, HTC, Huawei příští rok ztratí podíl na trhu

DigiTimes: LG, HTC, Huawei příští rok ztratí podíl na trhu
2013-12-28T15:20:24+02:00
• 28. 12. 2013
3

Mobilní analytici zahraničního serveru DigiTimes přišli s nelichotivou zprávou pro čínské výrobce chytrých telefonů. Příští rok pravděpodobně dojde na pověstné lámání chleba, kdy se společnosti na předních pozicích v celosvětovém žebříčku prodejnosti budou muset podělit o svůj momentálně zabíraný podíl, který není zrovna malý.

Android Čína

Výrobci, jako je Huawei, HTC a LG v roce 2014 pravděpodobně ztratí část podílu na trhu s chytrými telefony. I když dotyčné společnosti během tohoto roku generovaly pozitivní výsledky, celkově nízký prodej vlajkových modelů bude mít výrazný vliv na nadcházející měsíce.

Neznámý analytik odhaduje, že se tchajwanské HTC  v roce 2014 nedostane z potýkajících se problémů, které především zapříčinil model One uvedený na trh v březnu, odkdy prodejnost nedosáhla významného čísla a tím se připojila ke špatným finančním výsledkům.

LG si zadělalo na větší problém brzkým představením nového Nexusu 5, který způsobil zastavení dalšího růstu prodejnosti vlajkové lodi G2. Ačkoliv v roce 2013 chtělo LG prodat 10 milionů kusů těchto zařízení,  skutečné číslo údajně dosáhlo na pouhé 2 miliony.

Ze všech negativních scénářů nejlépe vychází Huawei. Modelu Ascend P6 čínský výrobce sice prodal 3 miliony kusů, ale za špatnou prodejnost by měla nést zodpovědnost nevýrazná marketingová strategie společnosti.

Nakonec analytici předpovídají, že nedotované prodeje budou nadále vrhat stín na celkovou prodejnost chytrých telefonů. Každopádně větší světlo do těchto předběžných spekulací přinesou až oficiální čísla zveřejněná jednotlivými výrobci.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Milan Karpala

28. 12. 2013, 18:59

Prodejnost Lg G2 je spatna protoze nema slot na micro SD karty

Korejská verze G2 má slot na karty i vyměnitelnou baterii. Nevím co LG vedlo k tomu že tu prodává tenhle nedodělek.

Michal Raška

28. 12. 2013, 23:13

licence na FAT , kterou by museli platit MS.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat