Youtube pro Android nabídne offline mód

Youtube pro Android nabídne offline mód
2013-09-18T07:19:24+02:00
• 18. 9. 2013
3

Aplikace Youtube pro Android nedávno prošla celkem zásadní proměnou a dočkali jsme se například sledování videa v malém okně, přičemž můžeme dál procházet obsah nebo vyhledávat nový. Nyní jsme se dozvěděli, že v listopadu nás čeká nová funkce, která umožní všem uživatelům sledovat vybrané video i v offline módu – nebude nutné připojení k internetu.

youtube-downloader-for-android-tablet

V tuto chvíli Youtube pro Android dokáže načíst dopředu obsah, ale v podstatě nemáte kontrolu na touto funkcí. Nově si budete moci vybrat téměř jakékoliv video a uložit si jej na později do smartphonu, tabletu nebo jakéhokoliv zařízení s Androidem na dobu, kdy budete mimo připojení k internetu. Ovšem jsou zde určitá omezení.

V první případě musí daný Youtube kanál mít zapnuté „Přidání do zařízení“ – v základu je toto nové nastavení povolené. Jakmile je splněna první podmínka, budete si moci stáhnout video do zařízení, ale je zde časové omezené. Video musíte zhlédnout do 48 hodin, pak se deaktivuje a je potřeba minimálně se na okamžik připojit k internetu.

Jak to funguje z pohledu diváka
Diváci budou mít možnost na stránce sledování videa prostřednictvím funkce „přidání do zařízení“ označit obsah, který budou moci po krátkou dobu sledovat i bez připojení. V případě, že není k dispozici připojení, uživatelé budou moci sledovat videa a seznamy videí, které si přidali do zařízení tak, že videa otevřeli z části průvodce „v zařízení“.

Samozřejmě je zde i otázka reklamy. Tato nová funkcionalita podporuje formát in-stream, takže partnerské kanály nepřijdou o své výdělky a uživatelům bude zobrazena reklama.

Samotná videa budeme moci přidávat i z normální stránky Youtube, takže si můžeme třeba na počítači navolit, co chcete sledovat a následně se vše uloží do zařízení. Tímto jednoznačně odpadá nutnost stahovat videa přes specializované aplikace, jako je třeba TubeMate a podobné.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ja myslim ze to uz nemalou chvili funguje…

Přemysl Vaculík

VIP 18. 9. 2013, 7:54

Můžete poslat screenchot?

Petr Mikulík

18. 9. 2013, 12:23

Asi vím myslíš „přednačítání“, ale ne, to byl jen takový mezikrok. Vybrané videa se sice uložily na interní paměť telefonu(až 500MB), ale bez připojení k internetu např přes 3G si je stejně nespustil. Šlo pouze o úsporu přenesených dat ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat