Qualcomm představil unikátní hodinky Toq s Mirasol displejem

Qualcomm představil unikátní hodinky Toq s Mirasol displejem
2013-09-08T07:56:15+02:00
• 5. 9. 2013

Společnost Qualcomm je v oblasti mobilních technologií známá především kvalitními čipsety Snapdragon, které jsou velmi rozšířené a například nedávno představený Snapdragon 800 se ve většině případů nachází v každém nově představeném top smartphonu a tabletu. Se stále se rozšiřujícím trendem chytrých hodinek se však vedle předních výrobců spotřební elektroniky snaží udělat díru do světa i Qualcomm, který na to jde trochu jinak – překvapil svými novými netradičními hodinkami Toq.

toq3

Oproti ostatním výrobcům se Qualcomm se svými Toq snaží zaujmout především unikátním displejem Mirasol, který v současné době ještě není příliš rozšířený a setkat se s ním dá spíše u elektronických čteček. Jeho hlavní výhoda oproti kounkurenčním hodinkám s LCD a OLED displeji spočívá ve skvělé čitelnosti na slunečním světle, a to díky schopnosti odrážet světlo a využívat ho ve prospěch displeje. I díky tomu má Mirasol také nižší spotřebu při vykreslování barev.

K ovládání samotných hodinek poslouží dotyková gesta, přičemž pro nižší náročnost na baterii reaguje displej na dotyky pouze pokud je to opravdu nutné. Pro rozsvícení displeje stačí dvakrát poklepat na spodní část displeje, pro zapnutí podsvícení pro snadnější čitelnost v interiérech zase stačí dvakrát poklepat na horní stranu.

toq2

Qualcomm se během navrhování hodinek Toq snažil přijít také s co nejtenčí konstrukcí, baterie slibující výdrž na jedno nabití přibližně 3 dny byla proto vtěsnána přímo pod displej. Na hodinkách byste také marně hledali nějaké tlačítka a konektory, vše probíhá bezdrátově. Veškerá komunikace s telefonem funguje přes Bluetooth a Wi-Fi. Součástí je i aplikace pro Android, přičemž by se měla objevit i aplikace pro iOS.

Nabíjení samotných hodinek pak probíhá přes dodávaný dok. Součástí je také netradiční Bluetooth stereo headset, jehož nabíjení probíhá rovněž bezdrátově. Qualcomm Toq by se měly dostat do prodeje již během října v černé a bílé barvě, a to za cenu 299 dolarů.

Zdroje: engadget.com, slashgear.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat