T-Mobile spouští dnes veřejný test své LTE sítě

T-Mobile spouští dnes veřejný test své LTE sítě
2013-07-01T12:51:01+02:00
• 1. 7. 2013

Již před několika měsíci jsme vás informovali, že společnost T-Mobile spouští v Mladé Boleslavi LTE. Dnes se otevírá všem.

T-Mobile 4G

Po více než půl roce můžou tuto síť využít všichni zákazníci společnosti. Stačí mít novější SIM kartu, což splňuje většina uživatelů. Ovšem službu je nutné aktivovat, a také musíte mít zařízení, které LTE podporuje.

  • Aktivace – SMS na číslo 4603 s textem LTE A
  • Deaktivace – SMS na číslo 4603 s textem LTE D

Nutno podotknout, že SMS zpráva musí být odeslána ze zařízení, které budete využívat pro připojení k síti čtvrté generace. Pokud chcete LTE vyzkoušet třeba na USB modemu, tak lze službu aktivovat i v Můj T-Mobile, na prodejně nebo v zákaznickém centru.

Zařízení, která podporují LTE síť, jsou Sony Xperia Z (od verze softwaru 10.1.1.A.1.253), Apple iPad mini, Apple iPad 4 nebo HTC One SV. Z modemů můžete využít například Huawei E398.

Přenesená data se zatím nezapočítávají do vašeho FUP limitu, tudíž můžete surfovat neomezeně. Skrze LTE lze i volat. Zajišťuje to funkce CSFallBack (Circuit-switch fall back), která provádí převod hovoru do sítě 3G nebo 2G a následný návrat do LTE. VoLTE (Voice over LTE) zatím není dostupné, ale společnost plánuje jeho nasazení.

Síť je dostupná v celé Mladé Boleslavi a v části Prahy 4. Zkušební provoz bude probíhat minimálně do konce srpna a síť se bude rozšiřovat. Vše záleží na (ne)úspěchu aukce kmitočtů v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz. Kompletní informace naleznete na t-mobile.cz/lte a v mapě pokrytí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat