HTC First vyprodán a zřejmě se znovu neobjeví

HTC First vyprodán a zřejmě se znovu neobjeví
2013-06-26T09:53:49+02:00
• 26. 6. 2013

HTC zkouší své štěstí snad všude, kde to jen jde. Nedávno jsme se dočkali smartphonu First, který byl výjimečný v mnoha ohledech. Operační systém byl Android, ale kompletně celá nadstavba byla tvořena launcherem Facebook Home. Ten se dal jednoduše deaktivovat a získali jste zařízení s čistou verzí systému.

htc-first-2

Samotné představení bylo pořádáno společnostmi Facebook a HTC, přičemž launcher Home se objevil v obchodě Play jen pro vybraná zařízení. Bohužel se zde nesetkal s úspěchem, což mohlo znamenat, že ani mobil First to nebude mít lehké. Tento smartphone byl k dostání v USA u operátora AT&T, který jej nabízel za 99 dolarů s dvouletou smlouvou. Po nějakém čase se ukázalo, že prodeje nejsou vůbec příznivé a to ani za velmi nízkou cenu za dobře vybavený mobil.

Po nějakém čase se operátor rozhodl pro drastické snížení ceny – na pouhých 0.99 dolaru. Stalo se tak v polovině minulého měsíce a nyní CEO AT&T oznámil v rozhovoru pro Cnet, že naskladněné kusy byly vyprodány. Zřejmě ani nízká cena nedonutila zákazníky rychle nakupovat. Nyní to ovšem vypadá, že další kusy nebudou objednány a HTC First skončí v propadlišti dějin. Nedávno byl dokonce odložen začátek prodeje tohoto mobilu ve Velké Británii a zřejmě se ani nezačne prodávat.

Tímto se možná uzavírá další kapitola a Facebook Home zůstane jen v podobě aplikace pro androidí smartphony. V posledních týdnech mělo dojít i k vyjednávání s jinými výrobci o vytvoření podobného mobilu, ale například Samsung řekl jednoznačně, že nemá zájem. Facebook se nadále snaží prosadit vlastní pojetí mobilů, ale zřejmě se již brzy dočkáme odpískání celého projektu. Zákazníci evidentně nemají zájem a vystačí jim nadstavby Androidu nebo čisté verze systémů.

htc-first-snapdragon-400

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat