Android 5.0 Key Lime Pie vyjde již na konci října, optimalizace je na prvním místě

Android 5.0 Key Lime Pie vyjde již na konci října, optimalizace je na prvním místě
2013-06-13T09:00:20+02:00
• 13. 6. 2013
13

Google ještě ani neoznámil novinky ohledně nadcházejícího Androidu ve verzi 4.3 a do světa se už provalily první informace o další generaci systému Android 5.0 s označením Key Lime Pie. Většina fanoušků mobilního systému od Googlu věřila, že bude nový Android 5.0 představen již na květnové konferenci Google I/O, což se ale nestalo. Podle posledních informací má Google nejprve oznámit aktualizaci současné generace systému na verzi 4.3 s označením Jelly Bean, k čemuž by mělo dojít během následujících několika dnů až týdnů. Tradičně již na podzim, konkrétně během října, by však měla být představena nová verze Androidu společně s další generací telefonu Nexus. Tento nový systém by měl skutečně nést dlouho spekulované označení Key Lime Pie a v tomto článku si představíme, jaké hlavní vylepšení přinese.

Android-OS-versions

Technologickému webu VR-ZONE se podařilo kromě data vydání také exkluzivně zjistit, s jakou hlavní vychytávkou přijde nový Android 5. Má to být především vysoká optimalizace pro plynulejší chod celého systému. Android 5 by tak měl běžet svižněji i na zařízeních s pouhými 512 MB RAM.  Dá se tak předpokládat, že se Google snaží přinést lepší požitek z používání Androidu i na levnější zařízení s menším výkonem. Další novinky nebyly zatím prozrazeny, a proto zbývá jen čekání na konec října, kdy dojde k tolik očekávanému vydání Androidu 5.0 Key Lime Pie. Prozatím se však můžeme těšit na aktualizaci současné generace systému Android, která by tu měla být již co nevidět. Přinese mimo jiné také vylepšenou aplikaci pro fotografování, jak jste se mohli dozvědět z nedávno aktualizovaného článku: Android 4.3 je zase o krok blíže k vydání, aktualizován bude i Galaxy Nexus.

Zdroj: vr-zone.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

artur rohozhyn

7. 2. 2014, 1:00

Já mám google nexus 7 || generaci a mám android 4.4.3 běží skvěle ale těším se na 5.0 schválně jaký budou změny :)

Ondřej Deingruber

14. 6. 2013, 1:29

Že by se vytáhli a předvedli by to na nexusu s? No můj nexus s s 4.2 se někdy laguje řádně :) snad to cyanogenmod ještě vychytá :) ale moc mě to nakonec netíží :) cyanogenmod to možná udělá ještě kvalitněji :)

Roman Polok

13. 6. 2013, 18:57

nechapu proc se porad breci kolem nejakych optimalizaci, na prehistorickem galaxy ace provozuju 4.2.2 s naprostou plynulosti a jsem maximalne spokojeny, spis by to chtelo sjednotit ui, zakazat vsechny hovadiny a launchery od vyrobcu a konecne i beznym uzivatelum nabidnout ciste fungujici systemy

Tak tu plynulost bych docela rád viděl :D…dost taky pochybuju o tom, že custom ROMka, kterou používáš, staví na 4.2.2. Naprostá většina ROM, které jsou vydávány za Jelly Bean, jsou jen retexturované 2.3.6 nebo 2.3.7. Každopádně s čistým systémem na všech telefonech určitě souhlasím, ale moc naštěstí nemusím řešit, mám jen Nexus zařízení.

Roman Polok

14. 6. 2013, 0:56

uplne plynule, je to cisty android 4.2.2 bez jakychkoliv nadstaveb s upravenymi nativnimi aplikacemi pro dany model (oficialni update neni), nema cenu si nalhavat ze starty nekterych cizich aplikaci jsou okamzite, ale uz to je holt stare zelezo, system ovsem slape jako hodinky

A to je nějaká sestavená ROMka nebo jenom nějaký port z jiného telefonu? Osobně jsem se ještě s čistým 4.2.2 pro Ace nesetkal (ani s tím neoficiálním).

Roman Polok

14. 6. 2013, 11:39

ciste sestavena romka na hardware, kdyby to nebylo tak podarene tak to sam nepouzivam, ale kdyz to jede lepe nez gingerbread a nabizi vsechny funkce jelly beanu..

Jan Beneš

13. 6. 2013, 17:52

Konečně, Android potřebuje optimalizaci jako kráva.

Matěj Černý

13. 6. 2013, 12:33

Dokud bude vykreslování probíhat na hlavním vlákně s normální prioritou, tak můžou optimalizovat jak chtějí :-

Hlavně bych řekl, že to chce mnohem lépe pořešit spotřebu a správu paměti RAM…s tou je Android vždy hodně špatně…hlavně by měl Google přikázat vývojářům, aby lépe optimalizovali aplikace a hry, protože hrát na Tegře 3 díky lenosti a nechuti optimalizovat hry na nejnižší detaily (RR3 a Most Wanted, samozřejmě taky plno her od Gameloftu)…aspoň na Nexus zařízení, které mají ukazovat možnosti platformy Android.

Ladislav Böhm

16. 6. 2013, 16:29

Která platforma nevykresluje na hlavním vlákně…

Matěj Černý

16. 6. 2013, 17:54

iOS a WP7+ (viz např. http://bit.ly/uQxyu4 nebo http://bit.ly/sVgPOR)

Tak na to se fakt tesim, pac to narvu do svyho Nexusu S a pobezi to snad sviznejc nez s Androidem 4.2 :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat