Asus se zaměří na malé tablety s Windows 8

Asus se zaměří na malé tablety s Windows 8
2013-05-07T07:50:10+02:00
• 7. 5. 2013

Trh s tablety roste velmi rychlým tempem a za poslední dobu si můžeme všimnout, že jsou v oblibě menší zařízení, u kterých je úhlopříčka displeje od 7 do 8 palců. Pomyslným králem je třeba Nexus 7, který odstartoval segment levných tabletů nabízející dobrý poměr cena/výkon. Zájmu si všiml i Apple, který uvedl na trh menší iPad mini.  Doposud Microsoft stál stranou a v podstatě najdeme tablety s Windows 8 nebo Windows RT jen v 10palcové kategorii.  Již jsme mohli vidět první náznaky menšího zařízení od Aceru, ale další výrobce nechce stát stranou a tím je Asus.

tablet810_large_verge_medium_landscape

Do konce tohoto roku chce uvést na trh levné tablety se systémem Windows 8. Zajímavé je, že se zdroje nezmiňují o Windows RT, ale přímo se zde objevuje plnohodnotnější verze. Navíc samotná úhlopříčka má klesnout na hodnoty 7 nebo 8 palců, přičemž Asus má v tomto segmentu obrovské zkušenosti. Ačkoliv zatím nemáme konkrétní informace, odhaduje se, že cenovka by se mohla pohybovat kolem 300 dolarů. Dá se předpokládat u Windows 8 modelů, že budou vybaveny novými procesory od Intelu, které nabídnou dostatečný výkon a zároveň se zvládnou pasivně chladit.

Ačkoliv trh s menšími tablety je poměrně úspěšný se systémy Android a iOS, tak nemůžeme tvrdit, jestli se podobného efektu dostane i u zařízení s Windows 8. Z prvních reakcí, které jsme dostali od našich čtenářů ohledně menší varianty od Aceru, můžeme usuzovat, že zde bude zájem o menší a levnější tablety s plnohodnotnějším systém od Microsoftu. Zřejmě se na konci roku dočkáme podstatného rozšíření portfólia zařízení, kde poběží systém od Microsoftu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat