Umeox X5 s tloušťkou pouhých 5.6 mm

Umeox X5 s tloušťkou pouhých 5.6 mm
2013-05-07T08:14:56+02:00
• 7. 5. 2013

Čínské společnosti se zřejmě zasekly v závodě o nejtenčí mobilní telefon. Například se o tuto pozici docela dost snaží firmy Huawei nebo Alcatel, ale prvenství jim nikdy nevydrží dostatečně dlouho. Kolikrát nemohou svou výhodu použít v reklamě, jelikož jiná firma je předběhne. Tentokrát se objevují informace o společnosti Umeox, která chce uvést smartphone X5, jenž se bude pyšnit titulem nejtenčí smartphone na světě.

Umeox-X5

Doposud jsme mohli vidět zařízení, u nichž tloušťka neklesla pod 6 mm. Umeox X5 chce zaujmout hodnotou 5.6 mm, ale jak asi tušíte, nemůžeme očekávat nejlepší specifikace. Hlavně v oblasti baterie nelze předpokládat, že zde bude dostatečná kapacita, aby mobil vydržel výrazně delší dobu na jedno nabití. Kompletní rozměry X5 jsou 118 x 60 x 5.6 mm a ve výbavě bude 4palcový displej. Výkon by měl dodávat 2jádrový procesor, z čehož se dá usuzovat, že zařízení zapadne spíše do nižší střední třídy.

Bohužel další specifikace nejsou známé a tudíž se dá odhadovat, že hlavním lákadlem bude extrémně tenký profil. Skoro by se dalo říci, že některé firmy chtějí vyrobit smartphone o tloušťce kreditní karty, ale z našeho pozorování u čtenářů víme, že zde není zájem o podobná zařízení. Aspoň v České republice by se podobný mobil dobře neprodával. Naštěstí se některé firmy začínají zaměřovat na větší baterie a nejeví zájem o závod o nejtenčí mobil.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat