WP8 vítězí nad Androidem a iOS ve spokojenosti uživatelů

WP8 vítězí nad Androidem a iOS ve spokojenosti uživatelů
2013-03-15T11:47:07+02:00
• 15. 3. 2013
3

Pokud se podíváte na dnešní mobilní svět, máme dva nejrozšířenější systémy – Android a iOS. Včera jsme se dozvěděli, že se zelený systém dočkal nového šéfa, takže můžeme nyní čekat, jestli se budou dít velké změny, nebo vše zůstane při starém. U iOS se moc změn nekoná, ale prochází si vývojem jako každý jiný systém. Microsoft se snaží těmto velikánům konkurovat a zrovna verzi Windows Phone 7 se to moc nepodařilo. Jiná kapitola je již WP8.

ios_android_wp8

PC Mag nyní uveřejnil čtenářskou anketu, jejíž výsledek hraje do karet Microsoftu. Respondenti rozhodli, že v celkovém součtu jsou nejvíce spokojeni právě s Windows Phone 8. V hodnocení dosáhl na 9 bodů z 10. Na druhém místě je iOS s 8.6 body a o třetí pozici se pere Android s Windows Phone 7 s 8.1 body. Pátá pozice patří systému BlackBerry.

Windows-Phone-8-PC-Mag-Readers-Choice-satisfaction-award

 

Při samotném výběru systému hrají hlavní roli samozřejmě samotná zařízení, ale podívejme se na seznam 10 důvodů, díky kterým se zákazníci rozhodují. Spousta položek závisí právě na konkrétním modelu. U systému iOS není moc velký výběr, což oceňuje hodně zákazníků, ale například u Androidu máte výběr ze stovek zařízení. Přitom se mezi sebou liší nejen specifikacemi, ale také verzí a variantou systému. Nyní se podívejte, které položky jsou pro zákazníky rozhodující.

Windows-Phone-8-PC-Mag-Readers-Choice-satisfaction-award-3

 

Tento rok se dočkáme dalších systémů a jeden z nich se již ukázal na veletrhu MWC. Jedná se o Firefox OS, který zjevně najdeme v levných smartphonech. Windows Phone by měl letos získat zásadnější aktualizaci, ale již brzy by měl získat silného konkurenta v podobě Tizenu. Právě za tímto systémem stojí Samsung a mnoho dalších výrobců s podporou operátorů. Microsoft se bude muset snažit, aby obhájil pozici Windows Phone jakožto třetího operačního systému.

Zdroj: pcmag.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zajímavé zjištění je např. o uživatelích WP8, kteří si koupí telefon především kvůli WP8 (88%) a minimálně je zajímá hodnocení WP8 (16%), rychlost (21%) a dostupnost aplikací (5%). K čemu pak ten chytrý telefon mají?

Jiří Doubravský

8. 4. 2013, 14:28

každá škola už od té základní všem vštěpuje, že co koná Microsoft je dobré :-) po takové masáži už na faktech tolik nezáleží. Microsoft je si dobře vědom síly značky Windows, která nejspíš dokáže obsadit libovolný segment trhu aniž by se museli vývojáři příliš snažit, spotřebitelé už si toho zdaleka tak vědomi nejsou ale zjevně se v tomto duchu rozhodují.

locomachine

16. 3. 2013, 1:27

Tenhle průzkum podvádí, neboť předpokládá, že uživatelé jsou homogenní(tedy všichni stejní). S obou stran mince – OS a Uživatelé si vybírá jen jednu a na jejím základě přináší „výsledky“.  To nejsou titíž lidé co si kupují WP, iOS, a Android. Tudíž jejich postoje k právě tomu jejich systému jsou různé. Předpoklad tvrdí, že majitélé iPhonu jsou „ovce“ ochotné iOS odpustit cokoli. Podobný předpoklad tvrdí, že majitelé Androidu jsou věčně nespokojení hračičkové, ochotní neustále se ve svém telefonu rejpat. Ať je pravda jakákoliv – tohle měl průzkum zohlednit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat