Bezdrátový držák pro mobily do auta – Qi a NFC MWC

Bezdrátový držák pro mobily do auta – Qi a NFC [MWC]
2013-02-26T10:31:35+02:00
• 26. 2. 2013

V Barceloně právě probíhá v plném proudu veletrh MWC, kde jsou představovány ty nejžhavější novinky mobilního světa. Kromě smartphonů a tabletů zde můžeme najít také příslušenství, které stojí za zmínku. Tentokrát se podíváme na absolutní skloubení bezdrátových technologií v jednom zařízení.

sg_nokia_mwc2013_4

Novinka se jmenuje NFC Wireless Car Charger a jedná se o univerzální držák pro mobily do aut. Pochází přímo od Nokie a je vytvořeno převážně pro linii nových Lumií. Představte si, že nasednete do auta a jen necháte zaklapnout smartphone. Ihned se začne nabíjet, a dokonce se přepne do módu pro auta. Nebudete potřebovat připojovat žádný kabel. Asi jste pochopili, že se zde využije hlavně NFC technologie pro párování a propojení. Navíc je zde využito bezdrátové nabíjení.

Zde jde vidět, že finský výrobce myslí na vše. Dokonce se objevují informace, že by se měl tento bezdrátový držák dodávat jako součást balení u některých modelů od Nokie. Samozřejmě to neznamená, že je výhradně určen pro finské smartphony s bezdrátovým nabíjením. Pokud váš smartphone bude splňovat standard Qi, tak si můžete dopřát také pohodlného nabíjení.

sg_nokia_mwc2013_3

Díky NFC Wireless Car Charger budete mít USB port volný a přitom se nemusíte starat o nějakou USB zástrčku ve vašem autě. Prozatím se neví konečná cenovka nebo dostupnost. Rozhodně se jedná o velmi praktický držák, který by se mohl setkat s úspěchem. Nyní se podívejte, jak funguje s modelem Lumia 720, který má kryt pro bezdrátové nabíjení.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat