Mobil Infobar A02 – Android na něm nepoznáte

Mobil Infobar A02 – Android na něm nepoznáte
2013-01-27T09:59:00+02:00
• 27. 1. 2013
1

Když se řekne čistý Android, tak se většině znalejších uživatelů vybaví nějaký model nesoucí označení Nexus. Bohužel se jedná o doménu jen Googlu a všichni ostatní výrobci si přidávají vlastní doplňky, kterými se chtějí odlišit. Můžeme najít několik firem, které dělají minimální úpravy, ale existují i ty, které jdou ještě dál. Příkladem může být společnost KDDI, jenž představila mobil Infobar A02, u kterého byste nepoznali, že obsahuje Android.

Disponuje Androidem ve verzi 4.1, ale celé nové uživatelské prostředí vám může připomínat Metro z Windows Phone. Spíš bych řekl, že celý vzhled je silně předělán pro efekt a méně pro praktičnost. UI je ve verzi 2.0 a jmenuje se „iida“. Nejlépe uděláte, když se podíváte na video. Nejvíce vás zaujme domovská obrazovka, ale třeba i samotná změna jednotlivých položek.

Samotný mobil Infobar A02 je hodnocen jako designový  model, který ovšem nabídne celkem slušné specifikace. Za zmínku stojí 4,7palcový displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro s taktem 1.5 GHz a 8MPx zadní kamera. K dispozici je také digitální televizní tunner. Ten kousek budete těžko hledat v Evropě, jelikož je určen jen pro japonský trh.

Ovšem ukazuje, jak daleko může jít předělání systému k nepoznání. Rozhodně se bude vyznačovat animacemi, které jsou na každém kroku, což by mohlo mít rušivý charakter, ale zjevně se jedná o správnou cestu pro tamější zákazníky. Pokud vás zajímá, kdo vlastně mobil vyrobil pro KDDI, tak to byla tchajvanská společnost HTC.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ten Launcher chci, vypadá fakt stylově :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat