Chystá se LG Optimus G Pro

Chystá se LG Optimus G Pro
2013-01-18T11:02:56+02:00
• 18. 1. 2013

Když LG představilo model Optimus G, tak se nečekalo, že se stane předlohou pro další Nexus, byť v ořezané podobě. Po nějaké době se začaly objevovat informace o jeho nástupci, který měl být vylepšen zejména v rámci použitého displeje. Tomuto modelu, jenž měl mít Full HD displej, čímž by se mohl rovnat konkurenci, se neoficiálně říkalo Optimus G2. Nyní se ale objevují informace o modelu L-04E pro japonského operátora NTT DoCoMo, který zatím získal název Optimus G Pro.

Původně slovíčko „Pro“ u mobilů označovalo hardwarovou klávesnici, ale zde to bude znamenat lepší parametrů. Dle dostupných informací se můžete těšit na 5palcový displej, jenž bude mít slibované rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Možná se může jednat o přejmenovaný model, o kterém se tak dlouho mluví. To zatím nevíme a LG si nechává číslovku „2“ až pro další generaci. Došlo i k vylepšení procesoru, takže zde najdeme SoC Snapdragon S4 Pro s taktem 1,7 GHz, dále 2 GB RAM, 32GB interní úložiště a 13MPx zadní kamera.

Zajisté se budete ptát i na baterii, přičemž vás potěším, jelikož původní hodnota kapacity byla navýšena z 2 100 na 3 000 mAh. S tím ale souvisí i váha, kde došlo k navýšení o 15 gramů, takže ve výsledku bude vážit 160 gramů. Modernizace se dotkla taktéž tloušťky a dle informací se můžete těšit na 10,1 mm (z 8,5 mm). V základu dostane Android 4.1 Jelly Bean.

Samozřejmě se může jednat jen o pouhé povídačky, ale vzhledem k tomu, že letošní rok bude patřit Full HD displejům, tak se takový model nejspíše v nabídce korejského výrobce objeví. Prozatím si musíme počkat na veletrh MWC, kde by mohl být představen.

Zdroje: pocketnow.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat