11 tipů, jak využít svůj starý telefon s Androidem

11 tipů, jak využít svůj starý telefon s Androidem
2016-04-10T20:16:25+02:00
• 24. 12. 2012
2

Existuje mnoho způsobů, jak se zbavit svého polomrtvého chytrého telefonu s Androidem. Někdo se snaží za něj dostat i ten poslední možný peníz, druhý jej pošle ekologicky k recyklaci nebo mu můžete dát ještě poslední impulz, využít ho na užitečnou věc, prodloužit jeho životnost a zároveň také ušetřit nějaké peníze.

I ten nejlevnější Android telefon vám umožňuje připojit jej k internetu a využít na mnoho užitečných úkolů. Pokud vlastníte nějaké starší zařízení a zrovna nevíte, co s ním, tak se nechte inspirovat možnými způsoby, které budou vyžadovat vynaložit minimální náklady, a to cenu náhradního nabíjecího adaptéru nebo USB kabelu, což není až tak hrozné.

1. Zabezpečení nebo sledování dítěte

Můžete pořídit levnou bezpečnostní kameru, která přenáší obraz prostřednictvím Wi-Fi, jenže její kvalita bude zřejmě srovnatelná, pokud si vyberete z celé řady vynikajících aplikací v Google Play, které budou pracovat na stejném principu s vaším starým telefonem. Jako příklad lze uvést aplikaci IP Cam Viewer Lite, která je zdarma a její upgrade na verzi PRO vyjde na 76 Kč.

2. AirPlay zvukový streamer

Jestliže chcete využívat jablečnou službu AirPlay se svým Android zařízením, tak není nic jednoduššího, než si pořídit za 93 Kč aplikaci AirPlay/DLNA Receiver, kterou stačí nainstalovat, poté restartovat zařízení, připojit se k místní síti a po otevření iTunes pod tlačítkem AirPlay najdete nový přístroj s názvem ITV AirPort Express. Ačkoliv je aplikace v čínském jazyce, tak další možnou alternativou je AirBubble, která je limitována 30 minutami a její licence vyjde na 35 Kč.

3. Dětská hračka

Znáte to, i malé děti si rády hrají s tím, co používají dospělí lidé. Při hlubším zkoumání a soustředění se na systém Android je bezpečně použitelný dítětem, ale to pouze do určité míry. Například při vypnutém Wi-Fi připojení.

4. Chytrý ovladač

Spousta lidí má připojený svůj počítač k televizoru a ne každý má ke svému multimediálnímu centru dálkový ovladač. Jednoduchým a levným řešením může být aplikace Unified Remote, která podporuje ovládání myši a klávesnice na více počítačích prostřednictvím Wi-Fi nebo Bluetooth. Také zahrnuje specializované dálkové ovládání pro WMC, WMP, Netflix nebo Spotify. Pokud hledáte na Google Play podobnou aplikaci pro svou chytrou televizi, tak při troše snahy a hledání je k nalezení mnoho aplikací.

5. Kuchyňský asistent

Díky kombinaci Google poznámek, webového prohlížeče a levného stojanu můžete telefonem nebo tabletem nahradit jakoukoliv kuchařku nebo zápisky a Android zařízení se rázem stane ideálním pomocníkem v kuchyni. Nákupní seznam můžete zapisovat do Google poznámek, synchronizovat je s ostatními zařízeními a vzít si ho tak naprosto aktuální do obchodu. Zařízení s dotykovým displejem je snadné na udržování v čistotě, zároveň ho využijete jako kuchařku nebo časovač.

6. Ultra nízkoenergetický server

Pokud si myslíte, že ze svého telefonu nedokážete udělat souborový server, tak jste na omylu. Bezplatná aplikace Servers Ultimate dokáže udělat z Android telefonu server, který je schopen pracovat na protokolu HTTP (S), DLNA, DDNS, IRC, FTP nebo POP3.

7. Přenosný multimediální přehrávač

Jestli životnost baterie z vašeho telefonu nabízí alespoň jeden den a nemá nejlepší časy za sebou, tak máte štěstí. Pro sledování filmu nebo na poslech hudby při dojíždění do práce se může stát staré zařízení ideálním společníkem. Přidáním levné SD karty pro rozšíření uživatelské paměti si užijete mnohem více zábavy!

8. Přenosná herní konzole

Hry jsou velkým byznysem, a to jak na tabletu, tak i na telefonu. Takže nejen, že Android je skvělá herní platforma, ale díky různým emulacím si budete moci zahrát své oblíbené hry z mládí, které se hrávaly na různých konzolích. Google Play nabízí hned několik aplikací, pomocí nichž uděláte ze starého zařízení herní konzoli.

MAME, ZX Spectrum, Commodore 64, Sega Megadrive/Genesis a Nintendo SNES

9. Vzdálená IP kamera

IP Webcam je slušná bezplatná aplikace, který promění vaše Android zařízení na šikovnou webovou kameru, na kterou se budete moci připojit prostřednictvím jiného zařízení s operačním systémem Android, přes internetový počítačový prohlížeč nebo dokonce přes Skype. Podporuje samozřejmě i zvukový přenos a celou řadu dalších chytrých funkcí.

10. Videokamera

Je málo pravděpodobné, že byste chtěli využít svůj starý Android telefonjako náhradní videokameru nebo fotoaparát, jelikož kvalita záznamu může být žalostná. Nicméně najdou se i taková zařízení, která pořizují HD záznamy, proto je nebudeme házet do jednoho pytle a při vložení SD karty můžete klidně zachytit několik hodin videa.

11. Satelitní navigace

Stáhněte si Navfree, jelikož jde o nejdůležitější offlinovou satelitní navigaci a k jejímu využívání nebudete potřeba žádného datového připojení, jako je tomu například u navigace od Googlu. Neztratíte se tak ani v případě, že nebudete právě mít dostupný žádný signál svého mobilního operátora.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Já telefon s rozbitým displejem používám jako access point k internetu od O2. Investice = 0,- Kč.

Peter Pavlovič

24. 12. 2012, 13:23

„Grab Navfree. It is, importantly, an offline sat-nav app, as otherwise with Google Navigation you’ll need a data connection.“  –> „Stáhněte si Navfree, jelikož jde o nejdůležitější offlinovou satelitní navigaci a k jejímu využívání nebudete potřeba žádného datového připojení, jako je tomu například u navigace od Googlu. “

uff.. pekné Vianoce vám prajem :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat