Samsung a HTC zbrojí proti Applu (asi)

Samsung a HTC zbrojí proti Applu (asi)
2012-09-14T09:32:42+02:00
• 14. 9. 2012
2

Samsung prohrál v největší bitvě proti Applu, i když ještě stále není celý spor definitivně u konce. Rozhodně si to nenechá líbit a již nyní podle zahraničních zdrojů připravuje odvetu, která by mohla poněkud pozdržet plány Applu na úspěch.

165332-htcapplesamsungSamsung drží přibližně 10 % všech patentů týkajících se LTE technologie. Právě tohoto chce korejská společnost využít a zažalovat Apple pro porušení patentů u iPhonu 5 a nového iPadu. S takovouto náloží někteří analytici předpovídají, že by celý spor mohl být již nyní nakloněn ve prospěch Samsungu. Ten se již dříve nechal slyšet, že plánuje podat žalobu v den začátku prodeje iPhonu 5.

V první fázi zřejmě bude žádat zákaz dovozu jablečné novinky do USA, aspoň dokud vše nebude vyšetřeno nebo uzavřeno. Úplný zákaz nemůže vyžadovat, jelikož patenty spadají do kategorie FRAND, což znamená, že je musí nabídnout každé společnosti a dohodnout se na licenčním ujednáním. V tomto ohledu může způsobit jen nepříjemnosti ve startu prodeje, ale zastavit jej zcela nemůže.

Samsung ale není jediný a hned za ním ve frontě stojí tchajvanská společnost HTC, která vlastní taktéž patenty na LTE technologii. Ty chce obdobně vymáhat soudní cestou a pozastavit prodej iPhonu 5. Veškeré informace kolem údajně připravované kauzy mluví o tom, že právníci u asijských společností pracují na plné obrátky, aby mohli značně znepříjemnit letošní start iPhonu.

Dokonce se proslýchá, že by žaloby obou společností mohly být podány současně. Zřejmě by to znamenalo, že by spojily síly a vytáhly do boje proti Apple v jednom soudním sporu nabitém LTE patenty. Bohužel tato informace je silně spekulativní a možná vše skončí u samostatných žalob. Rozhodně bude zajímavé sledovat vyústění této odvety.

Zdroj: phandroid.com, droiddog.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To by som na mieste Samsungu a HTC nerobil, inak bude každá ich budova na svete zasypaná odkusnutými jablkami odrody Macintosh…

AntiAppláci všech zemí, spojte se !
:-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat