Z HTC se ozývá: “Musíme se zlepšit v některých oblastech”

Z HTC se ozývá: “Musíme se zlepšit v některých oblastech”
2012-08-17T14:55:10+02:00
• 17. 8. 2012
5

Společnost HTC nepatří k těm nejzdravějším výrobcům smartphonů. Samozřejmě myslíme finanční výsledky, které razantně zeslábly. Příkladem může být obrovský propad ve srovnání Q2 2011 a Q2 2012. Výdělek spadl o 57 % a to již není zrovna nejlepší pro budoucnost samotné firmy. Bohužel ani v Q3 nebudou výsledky líbivé a HTC se bude hodně snažit, aby se nadále nepropadalo.

htc-hoping

Společnost se nechala slyšet, že se soustředí na pár smartphonů, kterým se bude naplno věnovat. To jsme mohli vidět v podobě nové série známé pod označením One. Vypadalo to dobře a opravdu jsme si mohli myslet, že nebudou produkovat jednu novinku za druhou. Z poslední doby se ale může zdát, že se od původního záměru ustoupilo a HTC se opět vrhlo do představování novinek jako na běžícím pásu.

Připomeňme si zprávy a zvěsti z poslední doby. U HTC se kuchtí tyto novinky:

V HTC jsou si silně vědomi faktu, že musí něco změnit, jinak by mohli skončit v rukách někoho jiného, nebo v horším případě zaniknout. Podle zpráv Wall Street Journal poslal CEO Peter Chou zaměstnancům zprávu, že existuje více oblastí, ve kterých se musí hodně zlepšit. Dodává, že nejlepší období je asi za nimi a v současnosti se jim přestává dařit.

Peter Chou také prozrazuje, že se stále hodlají soustředit na rodinku One, která se zřejmě dočká modernizace. Navíc chce zlepšit komunikaci v samotné společnosti a odstranit byrokracii. Celá zpráva je zakončena následujícím textem: “we are coming back”.

htc

Vrátí se HTC mezi zdravé výrobce a začne se mu opět dařit? To nevíme a rozhodně bude záležet na správně zvolené strategii v představování smartphonů. Možná se dočkáme i tabletu, ale snad tuto disciplínu zvládne lépe než první pokus o tablet.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ze by konecne prestali ku*vit jinak docela povedene telefony chybejicim slotem na sd kartu a jako bonus pridali slusnej fotak?

Podla mna HTC to mysli CELKEM(ne uplne) v pohode ale co model to okruh zakazniku. low-end, stredna trida a high-end telefony co do androidu tak do WP. To bych bral jak pozitivne a vedel bych sa este orientovat co asi ocekavat od telefonu a hlavne to predstavuje vyber ked to rozslisia dobre menami jako u android (X>S>V) tak by to slo.

A co sa tyka teho 5 palcoveho tak to je neco jako extra trida a skusa to no co konkurence je dobra pre koncoveho zakaznika cize ceny budu vyhodnejsi.

Akorat nerozumim temu ONE X + , proto a endeavour atd… to uz je len mini upgrade a menovky su rozhadzane. To su take naplasti na ich modely ktere ocividne mali nejake nedostatky a snazia sa ich vylepsit takto ale co podla mna je vic na skodu uz pre samotny model ONE, protoze to nepoukazuje na originalitu a potom sa mi to zda jak dalsi tuctove HTC, aspon tak to vidim ja. 1 model co trida aj ked s nejakyma nedostatkama je stale lepsi jak 3 pozaplatovane a bez drobnosti stejne telefony.

cojavim: Mám HTC Sensation, vyšla aktualizace na ICS. Galaxy S II měl ICS až po Sensationu, ale teď bude mít oficiální JB a HTC ne.

Ale, šuli.nkům začíná téct do boteček? No, ani si nic jinýho šmejdi s jejich politikou nezaslouží, doufám, že LG je bude brzo následovat.

Co zkusit vydávat aktualizace déle jak půl roku a i na jiné telefony než jen na ty nejdražší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat