Superfone z Indie za 180 dolarů ?!

Superfone z Indie za 180 dolarů ?!
2012-08-21T09:31:19+02:00
• 21. 8. 2012

Znáte výrobce smartphonů a mobilů Micromax? Ne? Nevadí, jelikož hlavně působí v Indii a doposud nenabídl mobil, který nějakým způsobem oslovil zahraničí. Nyní přichází s novou rodinkou smartphonů, která se jmenuje Superfone. Název je dosti odvážný a možná daleko od skutečnosti. Ostatně se přesvědčte sami.

micromax-a100-and-a90

Konkrétně přichází na trh se dvěma smartphony. První se jmenuje Superfone Canvas A100 a bude se řadit do kategorie Note. Úhlopříčka LCD displeje je 5 palců, ale pouze s rozlišením 854 x 480 pixelů. Ve výbavě má zadní kameru s 5 MPx a přední s VGA rozlišením. Procesor je dvoujádrový s taktem 1 GHz a interní uložiště dosáhlo pouze na 4 GB. Zajímavostí je, že se jedná o dual SIM, takže jej můžeme prohlásit za první velké pádlo s dvěma sloty na SIM karty.

Superfone-202944

Druhý kousek z rodiny Superfone je Pixel A90, který bude mít příznivější velikost. Displej dosáhl na 4.3 palce při rozlišení 800 x 480 pixelů. Tentokrát se bude jednat o Super AMOLED technologii. Zadní kamera má již rozlišení 8 MPx, procesor dosahuje taktu 1 GHz a paměť RAM je pouze 512 MB.

Superfone-203024

Oba smartphony budou mít již v základu Android 4.0 ICS, ale o aktualizaci na Jelly Bean zatím nepadlo ani slovo. Nejzajímavější specifikací obou smartphonů je cena. Canvas A100 bude dostupný za 180 dolarů a menší bratříček Pixel A90 za 234 dolarů. Zatím se neplánuje prodej mimo Indii, ale s touto cenovkou by mohli zaujmout nejednoho zákazníka i Evropě.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat