Samsung bude vyrábět až 64GB NAND paměťové čipy

Samsung bude vyrábět až 64GB NAND paměťové čipy
2012-08-03T09:05:09+02:00
• 3. 8. 2012

Mezi časté nešvary chytrých mobilních telefonů neodmyslitelně patří nedostatek vnitřní paměť, ale nejen kapacita hraje vždy hlavní roli. Rychlost zápisu je stejně důležitá, a tak se společnost Samsung rozhodla vyjít vstříc oběma stranám. V současné době posílá do sériové výroby nejnovější NAND paměťové čipy. Co od nich očekávat a čím budou odlišné?

Pod označením eMMC Pro Class 1500 se bude skrývat vysokorychlostní vestavěný paměťový (eMMC) čip o velikosti 16 GB, 32 GB nebo 64 GB. Tyto čipy budou jednoznačně vynikat rychlostí čtení 140 MB/s a zápisem o rychlosti 50 MB/s. Takovou rychlost doposud žádný chytrý telefon nenabízí, čili budoucí uživatelé se mají určitě na co těšit.

eMMC Pro Class 1500 je výsledkem technické kombinace 64-Gigabit NAND s přepínacím rozhraním DDR2.0, a to vše za použití 20 Nm výrobního procesu. Jde o první čip svého druhu, který bude podporovat specifikace JEDEC e-MMC v4.5.

Nakonec samozřejmostí je, že nalézt tyto čipy budeme moci jen u těch nejlepších smartphonů a tabletů, které se dostanou v budoucnu na trh. Prvním zařízením má být údajně připravovaný Galaxy Note II od samotného Samsungu, jehož premiéra může být naplánována již na konec srpna a veletrh IFA v Berlíně.

Zdroj: GSMArena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat