Chystá Asus tablet se dvěma systémy?

Chystá Asus tablet se dvěma systémy?
2012-06-01T00:50:18+02:00
• 1. 6. 2012

Jak to tak vypadá, Asus je jeden z mála výrobců, kteří umí přijít s produkty, jež se výrazněji liší od konkurence. Můžeme jmenovat řadu Transformer či PadFone. Nyní si pro nás tento výrobce chystá další novinku. Podle toho, co zatím naznačil, to vypadá, že se tentokrát chystá kombinovat dva systémy – Android a Windows 8.

andwin

Co takhle Asus Transformer se dvěma systémy? Zanedlouho možná realita. Firma se totiž připravuje na uvedení nového produktu a pomalu nám odhaluje základní vlastnosti chystaného zařízení. Z prvního uvedeného traileru jsme mohli vyčíst, že zřejmě půjde o něco, co bude vytvořeno dle již zmíněného konceptu Transformer.



Potom ale přišla na scénu další dvě videa a poodhalila o něco zásadnější informaci.


Na posledním videu vidíme dvě slova na dvou stranách jedné plochy, které se nakonec spojí v jedno. Je možné, že i tímto Asus něco sleduje a můžeme se třeba dočkat nějakého zařízení s odlišnou koncepcí, než je klasický Transformer. Otočný displej po vzoru Lenova? Výsuvný displej jako u Asus Slider? Kdo ví.


Jestli si všechny nápovědy vykládáme tak, jak máme, dočkáme se nové verze Asus Transformer, který nabídne hned dva systémy. Android a Windows 8. Tablet zřejmě poběží na ARM procesoru, a tak můžeme očekávat, že v případě Windows bude dostupné “pouze” prostředí Metro. I přes to by ale podpora dvou systémů měla přinést větší záběr aplikací a služeb, které jsou navázány na jednotlivé systémy. U Windows by zde mohl hrát velkou roli například kancelářský balík Office.

Opravdu to bude Transformer? Opravdu bude možné přepínat systémy na jednom zařízení, nebo si jen při koupi vybereme verzi tabletu s daným systémem? Kdy a za kolik bude zařízení dostupné?

Odpověď na všechny otázky a spekulace dostaneme už za pár dní. Tisková konference, kde by nám měl Asus vše objasnit, proběhne 4. června.

Zdroje: AndroidPolice, Engadget


Jaké představy máte o zařízení vy? Mají pro vás dva systému v jednom zařízení smysl?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat