Samsung a Motorola – použijí procesor Snapdragon S4?

Samsung a Motorola – použijí procesor Snapdragon S4?
2012-04-20T06:50:00+02:00
• 20. 4. 2012
2

Untitled-2

Společnost Motorola ve své poslední vlajkové lodi Droid Razr použila procesor TI OMAP a nyní vyplouvají na povrch zajímavé informace o změně. Ta se již nebude týkat modelu Razr, ale spíše dalšího modelu. Ten prozatím získal označení Qinara, ale zřejmě dojde ještě ke změně. Prozatím neexistuje ani render tohoto nového mobilu. První informace se vyskytují v uniklém benchmarku, který vyzrazuje trochu více, než jen název novinky.

qinara-motorola

Z těchto informací tedy můžeme vyčíst, že Qinara má již v základu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ale ve výsledku se může prodávat s, v té době, nejaktuálnější verzí. Displej bude disponovat rozlišením 1196 x 720 pixelů, z čehož někteří soudí, že nebude obsahovat senzorová ani hardwarová tlačítka. Možná se po Galaxy Nexu dočkáme dalšího mobilu s tlačítky na displeji.

qualcomm

Důležitější a zásadnější informace je obsažena pod položkou MSM8960. Jedná se totiž o dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktovací frekvencí 1.5GHz s integrovanou technologií LTE.

Samsung také šilhá po Snapdragonu S4

Zde se jedná o ještě zajímavější informaci, jelikož je známo, že Samsung většinou používá, a bude používat, ve svých mobilech a tabletech své procesory Exynos. Procesor od Qualcommu by se měl objevit v mobilním telefonu, který nese označení Samsung SCH-i200 s kódovým označením Jasper.

samsung-jasper-specs

Opět můžeme vyčíst, že Jasper má v základu Android 4.0.3. Displej tentokrát není ani HD, ale má pouze 800 x 480 pixelů. Zde se také objevuje stejný procesor jako v Motorole Qinara. Tedy dvoujádrový procesor s taktem 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960.

Zdroj: pocketnow.com, androidauthority.com, mobilesyrup.com


Co si můžeme vlastně myslet o těchto dvou smartphonech? V případě Motoroly se může jednat pouze o přesedlání k jinému dodavateli. Ačkoliv je to zajímavá zpráva a mnozí zajásají, tak nijak extrémně nepřekvapuje. U Samsungu je to ale něco jiného. Tento výrobce smartphonů přeci vyrábí vlastní procesory Exynos. Co žene tohoto velkého producenta mobilů k využívání procesorů od společnosti Qualcomm? To zatím nikdo neví a ve vzduchu visí ještě jedna otázka. Budou tyto smartphony vůbec dostupné, nejedná se jen o podvrh nebo pouze testy alternativ?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vždyť už i Galaxy SII jak známo bylo více druhů a v jednom z nich byl osazen SoC čipem právě od Qualcommu, který ovšem nebyl určen pro náš trh ! U nás se samozřejmě prodával s čipem vlastní výroby tedy s Exynosem !

Samsung nemá dostatečné kapacity na výrobu všech vlastních čipsetů, či nemá žádné nebo dostatečné rezervy. A tak hledá mezi ostatními výrobci výhodnější řešení z hlediska výkonu a spotřeby než má ARM. Samsung si nemůže dovolit osadit telefon jen svou SoC. Pak by se mohlo stát, že dojdou SoC, ač o telefon bude velký zájem a to by byla pěkná ztráta výdělku… :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat