Rozlišení jako iPad 3. gen. a 100x nižší spotřeba

Rozlišení jako iPad 3. gen. a 100x nižší spotřeba
2012-04-25T09:45:02+02:00
• 25. 4. 2012
4

Pokud se podíváme na dnešní trh s tablety a vezmeme v úvahu jen parametry, konkrétně displej, tak králem je iPad 3. generace (iPad 3. generace podrobně , Nový iPad a iOS z pohledu „androiďáka“ [videa]). Bohužel takovéto displeje mají celkem velkou nevýhodu. Kvůli obrovskému rozlišení adekvátně spotřebovávají i energii a proto se musí tyto tablety dodávat s větší baterií. Představte si displej s rozlišením 2048×1536 pixelů (jako iPad 3. generace) se 100x nižší spotřebou. Dokonce se nejlépe vyrovná s denním světlem. Nejedná se o Sci-Fi, ale o blízkou realitu.

pqskyBanner_forpShop

Společnost Pixel Qi již představila své displeje s úhlopříčkou 7 a 10.1 palce a prozatím dosahovali rozlišení maximálně 1280×800 pixelů. Kromě velmi nízké spotřeby vynikají i čitelností na denním světle bez nutnosti nárůstu spotřeby energie. Sami se přesvědčte na jednom starším videu.

Nyní tato společnost oznamuje, že dosáhla pokroku s těmito displeji. Nově nalezneme displeje Pixel Qi s rozlišením 2048×1536 pixelů, což je opravdu úctyhodné, když si vezmeme fakt, že jsou stále dobře čitelné na denním světle. Naštěstí nezapracovali jen na rozlišení, ale také na spotřebě.

nextgen_pixelqi_display-1024x433

Z tohoto grafu můžeme vidět, že se firmě Pixel Qi podařil celkem husarský kousek. Sama uvádí, že nový displej má 100x nižší spotřebu než displej, který je v iPadu 3. generace. Pokud se po delším používání podíváte na svém zařízení do statistik spotřeby, tak objevíte, že displej je největší žrout baterie. S touto novou technologií by tablety mohly vydržet i dny při stejné zátěži.

Pokud se tato technologie dotáhne do konce a objeví se v prvních tabletech, mohla by způsobit menší revoluci. Zřejmě se objeví prvně na tabletu s Androidem a mohla by na kratší dobu oddálit problém pomalého vývoje technologie baterií.

Zdroj: pixelqi.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

white.haven

25. 4. 2012, 14:52

“ Notion Ink Adam má starší displej – 1024 x 600″

Vzdyt jo. Ale podivejte se, jaky displej je v tom grafu, take tech 1024 x 600. Takze tato technologie je uz v tabletu pouzita a zadny prevrat ci revoluci neudelala. A jak vidite, ten novy displej ma samozrejme vetsi spotrebu nez predchozi (vice pixelu).

Přemysl Vaculík

VIP 25. 4. 2012, 13:39

white.haven: Notion Ink Adam má starší displej – 1024 x 600,
Bylo to myšleno na novou technologii. Jakmile bude více informací, aktualizuji článek.

Pokud je mi známo ze zdrojů, tak venku se nepoužívá černobílý režim, ale barevný. Podívejte se na video.

white.haven

25. 4. 2012, 13:21

Víte, když mluvíte o Pixel Qi a postřebě, mohli myste také napsat, v JAKEM REZIMU. Klasickem plnobarevném režimu nemá Pixel Qi ANI NAHODOU 100x mensi spotřebu. Tu má tak maximálně v monochromatické režimu (černobílém).

Ostatne je to videt i na tom grafu. Spotreba PIXEL QI v kancelari je VYSSI nez venku, ackoliv by to melo byt presne naopak. Je to prave proto, ze venku se pouzije cernobily rezim.

Pane Vaculik? Trochu premyslejte, ju?

„Pokud se tato technologie dotáhne do konce a objeví se v prvních tabletech, mohla by způsobit menší revoluci. Zřejmě se objeví prvně na tabletu s Androidem a mohla by na kratší dobu oddálit problém pomalého vývoje technologie baterií“

Jinak PixelQI je uz davno v tabletu – Notion Ink Adam.

Jestli se to zavede do praxe tak to bude luxus.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat