Microsoft testuje předvídavý Windows Phone

Microsoft testuje předvídavý Windows Phone
2012-04-19T10:00:35+02:00
• 19. 4. 2012

Přestože je systém Windows Phone poměrně rychlý systém a aplikace většinou nezůstávají pozadu, některé náročnější programy nebo hry mohou při načítání zdržovat. Microsoft chce toto do jisté míry řešit, a tak přichází s velice zajímavým a netradičním řešením. Systém by totiž měl sám vytušit, kterou aplikaci hodláte spustit a začne s jejím načítáním na pozadí.

wp_mango_logo

Za celým projektem stojí výzkumné centrum společnosti Microsoft. Projekt je znám pod označení FALCON (Fast App Launching with Context) a tento konkrétní “program” vystupuje jako Context Data OS nebo také zkráceně ConDose.

Jak to celé funguje? Zatím bohužel nemáme příliš informací o tom, jak přesně tato funkce pracuje, ale v zásadě jde o to, že si systém z kontextu domyslí, jakou aplikaci hodláte spustit, a na pozadí začne s jejím načítáním předem. Systém analyzuje aktuální situaci a podle vašich zvyků se pak pokusí odhadnout, kterou aplikace se chystáte spustit. Vstupní data mohou být různá – poloha, čas, den, předchozí spuštěné aplikace a podobně. Když se pak rozhodnete aplikaci spustit, bude tento proces výrazně rychlejší, protože je již velká část načtena v paměti.

Microsoft ukázal i názorné video, jak by tato funkce měla fungovat. Prvek je bohužel pouze v Silverlightu, a tak přikládáme odkaz na samotný soubor videa (http://bit.ly/HTQFSA).

I přes to, že stále nemáme mnoho informací o tom, jak to celé přesně funguje, určitě by tato  funkce mohla mít své využití. Bude ovšem záležet na tom, jak přesná bude a jak bude pracovat s aplikacemi spouštěnými na pozadí tak, aby výkonnostně neomezovaly samotný telefon a tedy jeho uživatele.

Zdroje: The Verge, Microsoft

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat