Asus Padfone: cena stanovena, moc nebo málo?

Asus Padfone: cena stanovena, moc nebo málo?
2012-04-06T06:50:48+02:00
• 6. 4. 2012
5

Společnost Asus se jednou pro vždy zapsala do historie mobilních telefonů a hlavně tabletů. Jako první výrobce přišla s komerčním tabletem, který byl doplněn o dockovací klávesnici. V současnosti se chystá celá plejáda nástupců. Budete si moci zakoupit high-endový kousek Transformer Pad Infinity nebo levnější variantu Transformer Pad 300. Další revoluce se blíží v podobě zařízení Padfone, které bylo oficiálně představeno na Mobile World Congress v Barceloně.

kBGFDmv90uYcVZXU_500

Než si řekneme něco více, tak si zopakujme základní specifikace Asus Padfone. Samotný mobil je vybaven displejem s úhlopříčkou 4.3 palce s technologií Super AMOLED a rozlišením 540 × 960 pixelů. Je poháněn procesorem Qualcomm MSM8260A (2× Krait, 1 500 MHz, 28nm) a grafikou Adreno 225, vše je doplněno o 1 GB RAM. Základní baterie v mobilu dosahuje kapacity 1 520 mAh. Celkovou kapacitu můžete rozšířit o 6 600 mAh a displej zvětšit na 10.1 palce s rozlišením 1 280 × 800. To vše díky tabletové stanici. Bonus navíc je v podání klávesnice s další baterií a stylusem.

Velkou neznámou byla samotná cena, která může a nemusí toto unikátní multi-zařízení potopit. Asus Padfone se začne prodávat nejprve na Taiwanu 20. dubna. Základní cena samotného smartphonu je stanovena přibližně na cca 11 500Kč (NT$17,990). Sestava s tabletem se vyhoupla na cca 16 000 Kč (NT$24,980) a celý komplet s klávesnicí se vyšplhá na cca 18 500Kč (NT$28,901).

Asus-Padfone (1)

Samozřejmě se může konečná cena pro Českou republiku změnit, případně narůst. Takže se ptáme, je téměř 19 000Kč moc nebo málo za zařízení, které dokáže nahradit tablet a netbook (notebook), ale zároveň je i smartphonem. Můžete si spočítat, kolik asi utratíte, když budete kupovat každé zařízení zvlášť.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Myslel sem telefon, tablet, notebook nebo netbook…..to nejsou tri zařízení?

white.haven

7. 4. 2012, 8:16

uspa: kde vidíš ty tři zařízení? :-)

Tak cena je odpovídající docela. Ale nesmí se to brát jako náhrada ntb.. Spíš takový Transformer + mobil v jednom.

Není to moc?
Pokud nebude zachována zpětná kompatibilita a nepůjdou do toho nacpat nové modely telefonu tak je.
Klávesnice za 2500 a až mi to chcípne ten mobil co to pohání bude to k ničemu tu obyčejnou alespoň přes usb připojím k čemukoliv :-)
No a v podstatě 10 palcový monitor za 4500 (nic jiného to v podstatě není a rozlišeni také nic moc tak alespoň full hd kdyby to mělo :-( ).To mi taky jako dvakrát levné nepřijde. Když pro to pak nebude žádné další využití.

neni to malo, ale zase ani moc za v podstate tri zarizeni. Je otazkou na kolik se to vyhoupne u nas? Uvidime, kdyz tak vyckat a az to bude za 15 tis. tak ok :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat