Xbox LIVE hry pro iOS a Android?

Xbox LIVE hry pro iOS a Android?
2012-01-07T12:27:57+02:00
• 7. 1. 2012
2

Microsoft se snaží propagovat svůj mobilní operační systém Windows Phone 7, v kterém je nabízena služba Xbox LIVE spolu s hrami. Jak můžete tušit a vidět, zatím se tomuto systému nijak zvlášť nedaří. Snad se to změní, až Nokia představí více telefonů a hlavně sníží jejich ceny. Možná Microsoftu napomohou čínští výrobci levných telefonů s WP7, rozhodně tento rok bude dosti důležitý pro Microsoft.

XBox-Live-650x325

Microsoft si uvědomuje, že WP7 nemá až takový úspěch a kvůli tomuto začal dělat i personální změny. Nyní se objevila informace, že sama firma hledá vývojáře pro iOS a Android hry. V současnosti má například aplikaci My Xbox LIVE pro iPad a iPhone, ale neumožňuje hrát hry.

mzl.uyomcsvi.480x480-75mzl.nokoejqh.320x480-75

Sama pracovní pozice pro nové vývojáře prozrazuje, že Microsoft opravdu chce přijít s hrami z Xbox LIVE pro iOS a Android.

„As the team inside IEB (Interactive Entertainment Business) dedicated to mobile experiences, we work closely with console software team and Xbox LIVE services team to bring the latest and greatest gaming and entertainment experience to mobile platforms including Windows Phone, iOS and other mobile platforms.“

Tato informace je poněkud neuvěřitelná, buď Microsoft nedůvěřuje natolik WP7 a nebo chce jen rozšířit počet hráčů. Zřejmě se jedná o druhou variantu a jeho nový cíl je, stát se číslem jedna na trhu mobilních her. V současnosti je v Xbox LIVE 25 miliónů hráčů, pokud se mu tato migrace podaří i pro ostatní systémy, tak má celkem dobrou šanci. Možná se nestane číslem jedna, ale nějaký kus z trhu si určitě utrhne.


Jak hodnotíte tento postup Microsoftu s Xbox LIVE hrami pro iOS a Android? Uvítali byste tuto možnost?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pozor ony to sice budou XBOX Live hry, jenze bez XBOX Live sluzeb! On si takhle MS dela jen reklamu na ostatnich systemech – chces plnohodnotny XBOX Live? Kup si WP, nebo XBOX… ;-)

Tak to je paráda a velice se těším jak to dopadne :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat