Googorola: hra o 24 500 patentů

Googorola: hra o 24 500 patentů
2011-08-22T21:28:21+02:00
• 22. 8. 2011
1

Takřka událost roku 2011, Google kupuje mobilní divizi Motoroly. Pro mnohé překvapení, pro jiné zklamání. Dnes je již jasné, že Google koupil Motorolu kvůli patentům. Záměr je jednoduchý, chce ochránit svůj mobilní operační systém Android.

4662f3fd2f88d781764c35f4a4de394d

Díky tomuto nákupu získá opravdu obrovské množství patentů. V reálných číslech se jedná o cca 17 000 patentů a dalších 7 500 čeká na schválení. Byť se jedná o opravdu velká čísla, tak Google zajímá přibližně pouze 18 z nich, díky kterým může vybavit Android do soudních sporů. Příkladem může být jeden z těchto 18:

Jeden patent z roku 2001 je založen na tom, že dotyková čidla (dotykový displej) se vypnou, když se mobilní zařízení přiblíží k hlavě (k uchu) uživatele, aby se zabránilo náhodnému stisku nebo ukončení hovoru.

Je docela možné, že společnost Motorola spoustu svých patentů ani nevyužila při soudních bitvách. Můžeme pouze spekulovat, proč tomu tak bylo nebo nebylo. Třeba se připravovala na budoucí prodej. Není pochyb, že Google se velmi dobře vyzbrojil důležitými patenty. Celý obchod by mohl být dokonán přibližně za rok, teprve pak uvidíme, co s tímto obchodem Google zamýšlel a co chystá.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zajímavá shoda náhod. Obrovský a drahý kolos Motorola se ZROVINKA rozdělila a oddělila svoji „mobilní“ část, když v tom tuto mobilní část ihned pěkně kupuje Google ?? Teď se bude rozdělovat to HP (oddělí počítače + smart mobile devices) – tak jsem zvědav, jaká „náhodička“ už se chystá okolo HP ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat