WP7: co můžeme čekat (5x video)

WP7: co můžeme čekat (5x video)
2010-09-10T00:39:33+02:00
• 10. 9. 2010
5

Nejočekávanější operační systém tohoto roku je již dávno u výrobců mobilních telefonů, to už víme, ale musíme čekat na první oficiální prodejní mobily s tímto systémem. Válka mezi čtenáři již běží, jedni přepokládají velký neúspěch a druzí návrat Microsoftu na mobilní trh. Bohužel do první oficiální recenze si budeme muset počkat, ale již nyní kolují různé mobily s WP7. A mohu říci, že je tu naděje pro tento systém. Na webu YouTube je několik videí, na kterých se tento systém jeví velmi dobře a má konkurenční potencionál.

apps-windows-phone-7

Bohužel následující videa jsou pouze v angličtině, ale i tak se dá ledaco vypozorovat. Jen upozorňuji, že testovaná verze není oficiální a ve výsledku se může lišit. Na prvním videu jsou praktické zkušenosti s ovládáním a s menu:

Na druhém videu je názorná ukázka psaní a používaní sms zpráv. Zde se spíše jedná už o chat a to hlavně způsobem zobrazování celé konverzace s dotyčnou osobou.

Na třetím videu je vidět jednoduché srovnání rychlosti startu těchto telefonů HTC HD2, Google Nexus One a iPhone4 s konkurenčním telefonem LG s WP7. Výsledek je celkem překvapivý, vyhrává WP7 s časem 25 sekund.

A na posledním videu můžete vidět celkem příjemnou práci s mapami Bing, otázka je, jestli budou stejně fungovat v Evropě a hlavně u nás.

To by bylo k samotnému systému vše, ale na svět už přicházejí mini aplikace pro tento systém. Nebo spíše pokusy od různých uživatelů. Pokud jste student, tak již nyní sami můžete začít s programováním a to zcela zdarma, jak na to si můžete přečíst v tomto článku WinPho 7: zdarma vývoj a MarketPlace?. Opět jsem zapátral a našel jsem pro vás menší ukázku jedné prvotiny:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

to video s tym startom operacneho systemu ma nepresvedcilo o tom,ze wm7 ma najrychlejsi startup.Vplyva na to viac faktorov( hardware telefonov + optimalizacia systemu,..)takze nie je lahke robit hned zavery. Inak ten LG vyzera slusne:)

uzivatel_cz

10. 9. 2010, 11:40

Pekna videa.
Na zahranicnich webech jsou obrazky a videa modelu od Samsung a Asus, jen pochopitelne ne takhle detailni.

sledovat video a přitom si to překládat není stejné jako učení slovíček a gramatiky. Přeložit to zvládnou Vysokoškoláci a studenti jazykových škol nebo ti co navštěvují speciální kroužky v AJ.

Přemysl Vaculík

VIP 10. 9. 2010, 8:27

ano dnes, ale to co píšeš platí pro mladé lidi.

bohužiaľ videá sú v angličtine? O.o veď angličtina je dnes jazyk č.1 bez ktorého si ani nenájdete normálnu prácu. bežne sa dnes na školách učia 3 cudzie jazyky ale každý kto vyštuduje aj obyčajnú strednú školu musí ovládať minimálne 2 cudzie jazyky jeden z nich by mala byť angličtina. kto nevie po anglicky mal by urýchlene navštíviť nejaký kurz lebo bez nej sa dnes nedá fungovať.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat