AppParade 36 vyhrála aplikace IKEM Online, cenu publika si vysloužily eDoklady

AppParade 36 vyhrála aplikace IKEM Online, cenu publika si vysloužily eDoklady
2024-04-25T11:45:57+02:00
• 25. 4. 2024

Zdroj: AppParade

AppParade, největší přehlídka mobilních aplikací českých tvůrců, zná vítěze 36. běhu. Nejlepší aplikací byla dle hodnocení odborné poroty aplikace IKEM Online. Cenu publika si na základě finálové prezentace vysloužily eDoklady.

Fotografie

Ty nejlepší aplikace z české vývojářské scény představuje už od roku 2010 soutěž AppParade, za dobu jejího fungování se ve finále soutěže představilo již téměř 500 aplikací. Finále letošní AppParade se konalo v úterý 23. dubna večer v Kongresovém centrum v Praze.

Do soutěže se tentokrát přihlásilo několik desítek projektů, do finálového klání se dostalo 9 z nich. „Před deseti lety jsme na AppParade prezentovali svoji aplikaci, tehdejší výhra nám dala sebevědomí a nepřímo vedla k založení studia MeguMethod. Jsem rád, že v soutěži pokračujeme, ještě větší radost mám z toho, jak roste úroveň prezentovaných appek. Ukazuje, jak se naše technologická scéna profesionalizuje. Každá z 9 finálových aplikací staví na zákazníkovi a pochopení jeho potřeb, každá má byznys model, každá má šanci uspět i za hranicemi Česka,” komentuje Vratislav Zima, CEO softwarového studia MeguMethod, které AppParade od roku 2018 pořádá.

  • První místo získala aplikace IKEM Online, která poskytuje přehled návštěv, laboratorních výsledků, sleduje zdravotní aktivitu přes Apple Health a Google Fit, zprostředkovává komunikaci mezi pacientem a lékařem a informuje o medikaci a jejím užívání.
  • Cenu publika si vysloužily eDoklady, které umožňují mít všechny důležité doklady přímo v mobilu a prokazovat se jimi nejen na úřadech.

Při představování projektů také zazářily aplikace Walking Planet: Fitness Game, která spojuje fitness a herní prvky, Národní muzeum v kapse – mobilní aplikace s vstupenkami, audio prohlídkami i rozšířenou realitou, Investown: snadné investování, která umožňuje investovat do nemovitostí, mojePPL – nonstop přehled a správa zásilek v jedné aplikaci, Svatebka pro organizování svateb a zajištění zábavy svatebčanů, Online koučink, který poskytuje domácí tréninkové programy Železné koule, výživové plány a recepty, a také Worldee – Objev úžasná místa, marketplace, kde cestovatelé ukládají a sdílejí své cesty a prodávají je.

20240423 DSCF8720 7226x4817x

Zdroj: AppParade

Každý z 9 finalistů měl pouze tři minuty na to, aby představil smysl a přednosti své aplikace. Následovaly otázky poroty, kterou tvořili Ondřej Aust, šéfredaktor Mediáře, Tomáš Pětivoký z Kalorických tabulek, Daniel Rutkovský, CTO MeguMethod, Jiří Diblík z VOS.Health a Martin Mazanec z Fitify. S posledními dvěma jmenovanými mohli účastníci diskutovat v rámci kulatých stolů, novinky letošního AppParade. Zajímavý vhled přinesla také společnost O2, která odhalila připravovanou novou verzi jejich aplikace Moje O2, kterou dnes používá přes 120 tisíc zákazníků, a sdílela principy, které k vývoji takhle úspěšné aplikace vedou.

Cílem AppParade je posouvat Česko, oslavit kreativitu i byznysový drive českých tvůrců. Ukazovat nové aplikace, dát prostor pro sdílení know-how s těmi globálně úspěšnými. To se nám letos myslím, i díky spolupráci s konferencí mDevCamp, opravdu povedlo,” uzavírá Zima.

Soutěž tradičně organizuje softwarové studio MeguMethod a partnery byly společnosti Livesport a O2, které aktivně podporují českou mobilní komunitu.

AppParade:

AppParade je přední česká soutěž mobilních aplikací, která každoročně představuje to nejlepší z domácí scény vývojářů. Od svého založení v roce 2010 se stala významnou platformou, kde mohou tvůrci prezentovat své inovativní aplikace široké veřejnosti, odborníkům, potenciálním investorům a médiím. Přehlídka nabízí jedinečnou příležitost pro nové i zavedené vývojáře, kteří mohou ukázat své projekty a získat cennou zpětnou vazbu od poroty složené z odborníků z oboru technologií a digitálního designu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat