WhatsApp začal pracovat na novém rozhraní obrazovky pro volání

WhatsApp začal pracovat na novém rozhraní obrazovky pro volání
2024-03-30T15:00:29+02:00
• 30. 3. 2024

Zdroj: Dotekománie

WhatsApp, který stojí za jednou z nejoblíbenějších aplikací pro komunikaci, pracuje na aktualizaci designu uživatelského rozhraní obrazovky pro volání. Tato aktualizace přinese nové prvky a funkce, které by mohly vylepšit uživatelskou zkušenost.

WhatsApp pracuje na nových změnách

Současné uživatelské rozhraní obrazovky pro volání je v podstatě totožné s tím, které bylo představeno v roce 2015. Nová aktualizace však přinese několik významných změn. Beta testování nové verze aplikace odhalilo, že WhatsApp testuje nové prvky designu, včetně změn v liště s ovládacími prvky.

wabetainfo call screen new back button 737x415x whatsapp call screen old ui 737x415x

Vlevo nová obrazovka, vpravo současná; Zdroj: Androidpolice

Jednou z hlavních změn je nahrazení tlačítka „Zpět“ tlačítkem „Minimalizovat“. Tato změna má lépe reprezentovat chování tlačítka, které minimalizuje hovor do horní lišty aplikace, aniž by ho ukončilo. Další změnou je přechod k plovoucímu panelu namísto tradičního designu spodní lišty. Nový design také zahrnuje nové ikony s kruhovým obrysem pro jednotlivé funkce.

whatsapp call screen new ui 1 479x415x

Zdroj: Androidpolice

Další úpravy zahrnují změny v zobrazení příchozích hlasových hovorů a videohovorů. Nové tlačítko pro přepínání mezi hlasovým hovorem a videohovorem má nyní tvar pilulky a poskytuje konzistentní chování při klepnutí. Tyto změny jsou významným krokem vpřed, který přináší modernizaci uživatelského rozhraní a zlepšuje konzistenci a funkčnost aplikace. Ikonografie je nyní lépe přizpůsobena funkci tlačítek, což by mělo zlepšit celkový pocit z vnímáni designu a funkčnosti.

whatsapp call screen new ui 3 692x415x whatsapp call screen new ui 2 692x415x

Zdroj: Androidpolice

Ačkoli se jedná o změny, které jsou v současné době testovány v rámci beta verze aplikace, očekává se, že se brzy dostanou do stabilní verze a budou k dispozici všem uživatelům WhatsAppu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat