iPhone 12 získá s iOS 17.4 podporu 15W bezdrátového nabíjení Qi2

iPhone 12 získá s iOS 17.4 podporu 15W bezdrátového nabíjení Qi2
2024-03-30T11:40:36+02:00
• 30. 3. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nový software iOS 17.4 od společnosti Apple přináší pro uživatele iPhonu 12 důležitou novinku – podporu 15W bezdrátového nabíjení standardu Qi2. Tato aktualizace, která byla vydána na začátku tohoto měsíce, se zaměřila především na dodržování nového zákona EU o digitálních trzích, ale přinesla také tuto významnou změnu.

Majitelé iPhonů 12 se mohou těšit na rychlejší bezdrátové nabíjení

Podle testů webu Macworld mohou uživatelé iPhone 12 s iOS 17.4 nyní využívat bezdrátové nabíjení rychlostí až 15 W po připojení k nabíječce stabdardu Qi2, která nepochází z dílny Applu a nemá certifikaci MagSafe. Dříve bylo bezdrátové nabíjení omezeno na 7,5 W, takže se jedná o značný pokrok.

iPhone 12 Max 9 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podpora 15W bezdrátového nabíjení byla již dříve zpřístupněna pro iPhone 13 a iPhone 14 v rámci aktualizace iOS 17.2, a nyní se rozšiřuje i na majitele iPhonů řady 12.

Standard Qi2 byl představen nedávno a přináší vylepšenou účinnost bezdrátového nabíjení a podporu magnetického vyrovnávání. Je zajímavé, že Apple je hlavním členem konsorcia Wireless Power Consortium, které stojí za vydáváním standardů Qi, a zdá se, že se tak vývojáři nechali inspirovat právě ystémem MagSafe od Apple.

Tato nová podpora rychlešího bezdrátového nabíjení umožní uživatelům iPhone 12 nabíjet svá zařízení bezdrátově mnohem rychleji a pohodlněji než nyní a to i bez certifikace MagSafe, což představuje významné vylepšení a vítanou změnu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat