Applu hrozí vysoká pokuta kvůli znevýhodňování služby Spotify v App Store

Applu hrozí vysoká pokuta kvůli znevýhodňování služby Spotify v App Store
2023-12-15T18:00:27+02:00
• 15. 12. 2023

Zdroj: MacRumors

Applu hrozí poměrně vysoká pokuta za to, že ve svém obchodě App Store v rámci EU znevýhodňoval konkurenční službu Spotify a dopustil se tak podle šetření monopolního chování ve snaze zvýhodnit své služby.

Applu hrozí tučná pokuta za monopolní chování

O této skutečnosti informovala agentura Bloomberg, která uvedla, že EU připravuje rozhodnutí v rámci kterého by bylo společnosti Apple zakázáno blokovat konkurenční hudební služby v jeho obchodě App Store. Společnosti Apple by mohla hrozit pokuta ve výši až 10 % ročních tržeb v rámci Evropské unie. V roce 2021 dospěla EU k závěru, že Apple v rámci App Store znevýhodňuje Spotify a další služby tak, aby nespravedlivě zvýhodnil svou službu Apple Music.

Apple

Zdroj: 9to5mac

Podnět k vyšetřování dala největší konkurenční hudební služba Spotify. Společnost Spotify před lety, kdy podala stížnost, sdělila, že byla ze strany Applu nucena navýšit cenu předplatného, aby zároveň pokryla náklady spojené s pravidly App Store. Toto rozhodnutí se zaměřuje pouze na tento konkrétní příklad, nicméně blížící se zákon o digitálních trzích, který vejde v platnost již příští rok, a možné postihy a výše pokut by pak mohly být mnohem tvrdší.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat