SAZKAmobil spouští nejen VoLTE

SAZKAmobil spouští nejen VoLTE
2023-11-28T11:42:42+02:00
• 28. 11. 2023

Zdroj: SAZKAmobil

Mobilní operátoři mohou zavádět novinky poměrně rychle, ale virtuální jsou trochu více omezeni, a to i samotnými prostředky. Nyní jsme se ale dočkali rozšíření služeb u SAZKAmobil.

Lepší telefonování

I v dnešní době mobilní telefony používají 2G síť pro běžné telefonní hovory, ale postupně se zavádí technologie VoLTE, která umožňuje využít právě LTE pro telefonování. Pokud chybí podpora, tak ačkoliv je mobil na LTE síti, tak pro telefonní hovor se musí přepnout na starší technologii. Jednak je pak nižší kvalita hovoru, ale i samotné přepnutí trvá nějakou dobu. Navíc při volání přes tuto technologii umožňuje využívat běžné připojení k internetu. To právě řeší VoLTE. SAZKAmobil se nyní může pochlubit, že tuto novinku zavádí pro své zákazníky.

„SAZKAmobil se tímto stává jedním z prvních virtuálních operátorů v České republice, který tyto služby spouští. Jsme rádi, že VoLTE i VoWiFi můžeme nabídnout všem našim zákazníkům.  V SAZKAmobilu neustále pracujeme na zlepšování našich služeb a snažíme se poskytovat ty nejmodernější a nejlepší technologické možnosti,“ dodává Schmiedhammer.

191207 VoLTE Samsung galaxy s10 plus 1200x703x

Zdroj: soyacincau (se souhlasem)

Současně jsme se dočkali spuštění technologie VoWIFI, která naopak může využít i běžné připojení k internetu přes jakoukoliv WiFi síť. Pokud máte tedy lepší pokrytí WiFi než mobilním signálem, může se vám tato novinka hodit. Virtuální operátor navíc dodává, že hovory přes WiFi jsou v zahraniční účtovány jako běžné, pakliže se nacházíte v roamingové zóně 2 a 3.

„Služby Voice over LTE (VoLTE) a Voice over WiFi (VoWiFi) umožní všem našim zákazníkům, kteří vlastní podporovaná zařízení, využívat moderní hlasové a datové komunikační služby ve výrazně vyšší kvalitě a s lepším pokrytím než kdy dříve,“ říká Jan Schmiedhammer, ředitel SAZKAmobilu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat