Samsung uvádí nový S Pen v Creator edici

Samsung uvádí nový S Pen v Creator edici
2023-11-08T11:35:27+02:00
• 8. 11. 2023

Zdroj: Samsung

Populární dotykové pero S Pen od společnosti Samsung vychází v mírně přepracované edici, která by měla být řešením pro náročnější uživatele. Novinka nese název S Pen Creator Edition a kromě prémiovějšího zpracování je připraveno několik užitečných funkcí navíc. Přestože stylus není kompatibilní s jinými zařízeními než od jihokorejského giganta, tak může jít o nepřímou konkurenci pro Apple Pencil v poslední představené verzi s USB-C portem.

Daleko od dokonalosti

Případné zájemce po stránce designu čeká jedno bílé provedení a rozměrově má o 0,99 mm větší průměr než základní model, což hlavně přináší pohodlnější uchopení. Proto jej výrobce doporučuje ke psaní, malování nebo skicování a podle způsobu potřebného využití do prodejního balení přibaluje dva různé druhy hrotů. Přes vyhrazené tlačítko vyvoláte systémové menu, kde například lze měnit druh pera.

samsung s pen creator edition 3 1440x768x samsung s pen creator edition 6 1440x680x

Zdroj: Samsung

Samotné nabíjení sice probíhá pomocí USB-C portu, ale Samsung nezmiňuje jak velikost článku baterie, tak ani celkovou výdrž. Pero z pohledu odolnosti získalo certifikaci odolnosti IPX4, kterou můžeme zařadit spíše mezi běžný standard. Seznam podporovaných zařízení nezahrnuje sérii Galaxy Z. Potom už komunikace s většinou je vesměs bezproblémová. Závěrem zbývá dodat doporučenou cenovku pro český trh ve výši 2 590 Kč včetně daně.

samsung s pen creator edition 5 2052x1641x samsung s pen creator edition 2 2052x1641x

Zdroj: Samsung

Zdroje: samsung.com, gizmochina.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat