Samsung očekává zvýšenou poptávku po sérii Galaxy S24

Samsung očekává zvýšenou poptávku po sérii Galaxy S24
2023-11-06T09:46:13+02:00
• 6. 11. 2023

Zdroj: Samsung

V polovině ledna příštího roku by měla společnost Samsung poprvé ukázat novou generaci prémiové řady Galaxy S, která dodnes byla předmětem již nespočetného množství úniků. Nicméně vybraní zástupci z nejvyššího vedení pro místní deník The Korea Daily prozradili svá očekávání týkající se prodejů nebo možného vývoje mobilního trhu v roce 2024.

Držet krok s Applem

Hojně vyhlížená nálepka prvního „AI Galaxy Phone“ v případě Galaxy S24 by mohla pomoci zvýšit poptávku v rámci segmentu s prémiovým telefony. Údajně dojde k dalšímu cyklu, kdy většina uživatelů bude měnit telefony a jihokorejský gigant očekává, že zákazníci zvolí novinku právě z jejich dílny.

Firma plánuje dodat 35 milionů zařízení ze série Galaxy S24, což je o více než 10 % oproti předchozí řadě Galaxy S23. Té bylo dodáno zhruba 31 milionů kusů. Z pohledu analytických čísel má Samsung držet krok s největším rivalem Applem, kdy oba výrobci dodají zhruba 250 milionů zařízení.

Přitom Apple se může stát největším výrobcem chytrých telefonů na světě a sesadit z trůnu Samsung, který momentálně v 75% případů prodává modely s nižší cenovkou. Průměrná cena prodaného telefonu je 295 dolarů (cca 6 707 Kč), zatímco u Applu jde dokonce o několikanásobně vyšší částku – 988 dolarů (cca 22 463 Kč).

Nakonec zůstává otázkou, zda všechny cíle nastavené najednou nebudou příliš velkým soustem, když se podíváme na světově nejprodávanější telefony za první polovinu letošního roku.

prodejnost telefony svět 2023 480x524x

Zdroj: The Korea Daily

Zdroje: news.koreadaily.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat