Instagram testuje zveřejňování příspěvků pouze pro blízké přátele aktualizováno

Instagram testuje zveřejňování příspěvků pouze pro blízké přátele [aktualizováno]
2023-09-07T09:35:02+02:00
• 7. 9. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 7. 9.

Před čtyřmi měsíci se podařilo zachytit části kódu, které naznačují možnost uveřejňování příspěvků jen pro blízké přátele. Zřejmě došlo k dostatečnému vývoji a podle náznaků dochází k omezenému testování. Konkrétně máme zprávy z Velké Británie, že někteří tamější uživatelé mohou takto zveřejňovat příspěvky. Odhadujeme, že by k rozšíření funkcionality mohlo dojít v horizontu týdnů.

F5MUoKwbQAEAr7z 1170x2027x

Zdroj: @liahaberman (se souhlasem)

Původní článek 12. 5.

Instagram je populární platforma, sociální síť, která je založena na sdílení obsahu, a to ideálně veřejně, aby s ním mohl interagovat co největší počet uživatelů. Na tom je založen primární princip této platformy. Nově by ale mohl Instagram umožnit sdílet obsah i s omezeným počtem uživatelů.

Instagram testuje novou funkci

Samozřejmě již dnes umožňuje Instagram chránit naše soukromí a nastavit si svůj účet jako soukromý. Tím zamezíme tomu, že naše příspěvky uvidí každý. I tak ale příspěvky uvidí všichni sledující, kterým jsme na náš profil umožnili přístup. Co když bychom ale někdy chtěli sdílet příspěvek s opravdu úzkým okruhem lidí? Například Facebook tuto možnost již dlouho nabízí a podobnou možnost nabízí i Twitter v podobě funkce Circles.

instagram 1060x1374x

Zdroj: Twitter

Nově bychom se mohli takové funkce dočkat právě i na Instagramu. Ten, stejně jako Facebook, vlastní společnost Meta. Podle příspěvku, který sdílel známý insider Alessandro Poliuzi, by mohl Instagram brzy umožnit sdílet příspěvek pouze těm lidem, jejichž účty označíme jako „Blízké přátele“. Zatím není jasné, zdali se tato funkce objeví a jak přesně by mohla opravdu fungovat. Je také možné, že při nastavení sdílení obsahu mezi blízké přátele bude automaticky mezi tyto účty sdílen veškerý nový obsah. Každopádně se jedná o krok správným směrem a uvidíme, zdali bude naplněn.

Zdroje: androidheadlines.com, twitter.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat