Apple Watch dostávají výroční aktualizaci watchOS 10

Apple Watch dostávají výroční aktualizaci watchOS 10
2023-09-19T19:35:12+02:00
• 19. 9. 2023

Zdroj: Apple

Apple Watch získávají významnou aktualizaci, která přináší plno nových funkcí, přepracovaný vzhled aplikací a ovládání. Aktualizace je nyní dostupná všem majitelům hodinek, kteří splňují podmínky pro update.

watchOS 10 pro Apple Watch je tady

Apple vydal watchOS 10, který, jak už napovídá číslo, je výroční aktualizací a k tomuto výročí si připravil pro majitele chytrých hodinek spoustu novinek. Níže je seznam toho, co je nového.

  • Ovládací centrum se nyní aktivuje bočním tlačítkem. Samotné ovládací centrum doznalo mírného grafického přepracování.
  • Pokud prstem přejedete po displeji nahoru, nebo otočíte korunkou, zobrazí se nově dostupné widgety. Stávající seznam widgetů je možné dlouhým podržením prstu na displeji upravit (přidat, nebo odebrat).
  • Přibyly také nové ciferníky, nově si na hodinkách můžete vybrat i z ciferníků: Palette, Snoopy, Solar Analog, Nike Globe, Modular Ultra (jen Apple Watch Ultra), Hermès Radial (jen Apple Watch Hermès)
  • Mnoho aplikací se dočkalo přepracování zobrazení dat a grafického designu, patří mezi ně: Počasí, Akcie, Moje domácnost, Mapy, Zprávy, Světový čas, Aktivita
watchos10 3 1246x618x

Zdroj: Apple

  • Jednou z novinek, které se objevily v iOS 17 a je i součástí watchOS 10, je nová funkce v aplikaci Všímavost (Mindfulness), v té je nyní možné diskrétně zaznamenávat náladu, pocity a vést si tak vlastní duševní deník.
  • Turistika – kompas nově zobrazuje 3D zobrazení průběhu naší túry a rovněž aplikace kompas nově upozorní na překročení určité nadmořské výšky.
watchos10 2 1448x716x

Zdroj: Apple

  • Ochrana zraku – Apple Watch nově upozorní na potřebu trávit více času na denním světle a pomáhají tak předcházet tzv. myopii, neboli krátkozrakosti.
  • Aplikace Léky nově pošle po 30 minutách upomínku, pokud si zapomenete v aplikaci lék zaznamenat.
  • Aplikace Cvičení dostala mnoho užitečných funkcí pro cyklistické tréninky. Nově aplikace spolupracuje Bluetooth doplňky, jako je wattmetr, snímač kadence a další, a dokáže data z těchto doplňků přenášet do vašeho tréninku. Pokud v aplikaci cvičení spustíte cyklistický trénink, na vašem telefonu se automaticky spustí celoobrazovkový režim se zobrazením dat, jako je aktuální rychlost, srdeční tep a další.

watchOS10 1 1040x632x

Aktualizace watchOS je k dispozici pro hodinky Apple Watch 4 a novější a zároveň aktualizace vyžaduje, abyste měli na svém telefonu nainstalován systém iOS 17 a vyšší, který je dostupný pro telefony iPhone X a novější.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat