Na Android má dorazit obdoba funkce Continuity od Apple

Na Android má dorazit obdoba funkce Continuity od Apple
2023-08-16T09:35:18+02:00
• 16. 8. 2023

Zdroj: Google

1

Uživatelé systému Android se pravděpodobně mohou těšit na novou funkcionalitu, na které Google aktuálně pracuje: půjde o možnost snadného propojení různých zařízení se stejným Google účtem. Díky tomu získají například možnost snadného předávání hovorů či sdílení internetového připojení mezi jednotlivými zařízeními.

Jak to víme? Ve vývojářském kódu Googlu byla totiž nalezena nová položka menu nazvaná „Propojení vašich zařízení“, která se má objevit v Nastavení, pravděpodobně v hierarchii menu Nastavení > Google > Zařízení a sdílení.

Inspirováno Apple Continuity

Není bez zajímavosti, že Apple má pro uživatele svého ekosystému podobnou funkcionalitu s názvem Continuity. Ta má funkce s názvy Handoff (možnost pokračovat v rozdělané práci na jiném zařízení), Universal Clipboard (schránka pro výměnu dokumentů mezi zařízeními) či AirDrop (možnost snadného bezdrátového sdílení souborů).

Co má umět?

Ačkoliv zatím nejsou známy detaily, zdá se, že tato nová funkce pro zařízení s Androidem bude umět zejména toto:

Přepínání hovorů: hovor přijmete na jednom Android zařízení, přičemž jej následně můžete předat na jiné zařízení s tímto systémem (např. druhý telefon, či tablet). Tato funkce bude pravděpodobně podporovat předávání hovoru i mezi několika různými telefony: to je rozdíl oproti podobné funkci Applu, kdy je možné předat hovor z iPhonu na Mac nebo iPad, ale nikoliv na jiný iPhone.

Sdílení internetu: bezproblémové sdílení internetového připojení a hotspotu mezi všemi vašimi zařízeními se systémem Android.

Google Continuity

Zdroj: Neowin

Technologie propojení zařízení bude spoléhat na Google Play Services, takže by propojení mělo teoreticky fungovat na jakémkoliv androidím zařízení; je nicméně možné, že nejprve bude fungovat pouze na modelech Pixel, které vyrábí přímo společnost Google.

Ať tak nebo tak, Android se tím opět o něco přiblíží provázanému ekosystému Applu.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Tak to je dobrá zpráva. Těch cca 0,001% uživatelů to bude ráda používat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat