Google plánuje vylepšený režim Letadlo

Google plánuje vylepšený režim Letadlo
2023-07-14T16:30:22+02:00
• 14. 7. 2023

Zdroj: phonearena

Google nedávno podal patentovou přihlášku s názvem „Aktivace režimu Letadlo s připojením“. Má v úmyslu povýšit tento režim na novou, vyšší úroveň.

Jak aktivovat klasický režim Letadlo, velmi pravděpodobně víte. V budoucnu to možná už ale nebude vůbec potřeba: Google totiž plánuje automatickou aktivaci tohoto režimu za pomoci senzorů měřících rychlost, zrychlení a pokles tlaku. Nebude ovšem spoléhat pouze na ně; může sledovat i další vnější signály, jako je zvuk proudových motorů nebo ultrazvukové signály leteckých majáků. Možností je také vyhodnocení různých činností, které souvisejí s leteckým cestováním (například objednání letenek či check-in).

Automatická aktivace

Ať tak nebo tak, ve chvíli, kdy systém vyhodnotí, že letíte v letadle, vylepšený režim Letadlo s připojením se aktivuje automaticky. Jeho účelem je vypnout moduly mobilního telefonu, které vysílají rádiové signály, a zároveň ponechat možnost připojení k Bluetooth zařízením a k Wi-Fi sítím na palubě. To je hlavní rozdíl oproti v současnosti používanému režimu Letadlo, který vás při jeho aktivování odpojí také od Bluetooth a Wi-Fi; v současnosti ovšem stále máte možnost si jak Bluetooth, tak Wi-Fi manuálně zapnout i při aktivním režimu Letadlo.

 

Airplane Mode

Zdroj: phonearena

Podle patentové přihlášky se tak v tomto režimu bude telefon připojený k palubní Wi-Fi síti chovat stejně, jako při připojení k běžné pozemní širokopásmové Wi-Fi.

Tento vylepšený režim Letadlo si doufejme budou uživatelé smartphonů se systémem Android moci vyzkoušet už brzy.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat