Telegram zavede Příběhy do své aplikace, měly by dorazit v červenci

Telegram zavede Příběhy do své aplikace, měly by dorazit v červenci
2023-06-28T13:30:45+02:00
• 28. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zakladatel a ředitel společnosti Telegram, Pavel Durov, oznámil termín, kdy do populární aplikace pro chat, dorazí tolik očekávané příběhy, neboli stories.

Příběhy v Telegramu již brzy

Příběhy jsou dnes velice populární funkcí, které prakticky nechybí žádné sociální platformy. Příběhy nabízí Facebook, Instagram i konkurenční platforma WhatsApp. Durov oznámil, že příběhy na Telegram dorazí během července. Jedná se o velmi žádanou funkci, po které volalo velké množství uživatelů. Durov uvedl, že polovina požadavků na nové funkce v Telegramu se týkaly právě příběhů.

Telegram

Zdroj: AndroidPolice (se souhlasem)

Uživatelé budou mít možnost nastavit u příběhů, kdo je uvidí. Bude možné nastavit, aby příběh viděli všichni, pouze kontakty, úzká skupina kontaktů, nebo pouze blízcí přátelé. Příběhy budou umístěny v záhlaví chatů v sekci, kterou bude možné rozbalit, nebo schovat. Do příběhů bude možné umístit text, odkazy, bude možné označovat jiné uživatele a samozřejmě bude možné skrze příběhy zveřejňovat fotografie a videa. Fotografie a videa bude možné nahrát z fotogalerie v zařízení, nebo je nahrát skrze přední či zadní fotoaparát a to dokonce i oběma fotoaparáty najednou po vzoru služby BeReal.

Uživatelé budou mít možnost nastavit to, kdy příběh vyprší. Na výběr budou mít 6, 12, 24, nebo 48 hodin. Na druhou stranu bude možné příběh trvale umístit na svém profilu. „Možnost uložit své příběhy na stránku profilu učiní profily Telegramu více informativními a barevnějšími,“ uvádí Pavel Durov ve svém příspěvku. „Budete nejen moci prozkoumat více obsahu od svých nejbližších kontaktů, ale konečně i zjistit více informací o uživatelích, se kterými se spojíte ve skupinách nebo kanálech. “

Příběhy se aktuálně nacházejí v poslední fázi testů a měly by dorazit začátkem července. Pavel Durov sdělil, že věří, že příběhy startují novou éru Telegramu, který by se tak měl stát více společenskou platformou, než jak tomu je nyní.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat