Společník na výlety po Česku Arthur. Aplikace naplánuje výlet a ukáže, co vše v okolí stojí za návštěvu

Společník na výlety po Česku Arthur. Aplikace naplánuje výlet a ukáže, co vše v okolí stojí za návštěvu
2023-06-27T11:37:11+02:00
• 27. 6. 2023

Pro nadšené cestovatele a ty, kteří rádi poznávají Českou republiku, je nová aplikace Arthur přímo stvořená. Arthur pomůže s plánováním výletů po Česku. Když se uživatel nachází na jakémkoli místě v ČR, Arthur nabídne všechny dostupné informace z okolí, poskytnuté informace lze hodnotit, zda byly užitečné, či nikoli. Informace jsou různé, ať již aktivity a možné výletní cíle či trasy v okolí nebo historické budovy.

V rámci aplikace uživatelé mohou vytvářet svůj vlastní cestovatelský deník, který mohou sdílet se svými přáteli. Aplikace Arthur bude brzy obsahovat také hry, kde hráči budou plnit různé úkoly a zároveň se dozvídat zajímavosti o daném místě. Hra bude uzpůsobená jak jednotlivcům, tak týmům a nabízet bude i soutěže o ceny. Pro vyhledání toho, co chcete, stačí zadat klíčové slovo, jako například „muzeum“ a aplikace zobrazí seznam relevantních odpovědí, které se seřadí podle vzdálenosti od ubytování. Pokud se chcete pouze rozhlédnout po okolí, můžete využít funkce standardní mapy, kde jsou zobrazená místa s tipy na výlet.

Tvorba vlastních tras, výletů a zajímavostí pro ostatní

Kdekoliv se uživatel v Česku nachází, Arthur poskytne veškeré relevantní informace, které můžete využít pro své aktivity nebo jako odpovědi na vaši zvídavost. Informace jsou z oblasti cestovního ruchu, turistiky, historie, sportu, kultury, architektury a dalších oblastí.

Fotokredit Veronika Vimmerová 1 1072x716x

Obsah, jako jsou třeba zájmové trasy, nebo body k navštívení, může přidávat i uživatel sám. Též je možné vytvářet veřejně dostupné akce. Arthur umí i plánovat dopředu, stačí nastavit, kam se pojede na výlet, a aplikace nabídne akce a informace z okolí vybrané lokality, vše lze navíc tematicky filtrovat.

Rozšířená realita umožňuje při zvednutí telefonu ukázat, co je důležitého či nejbližšího ve vašem okolí, tak si snadno zobrazíte podrobnosti o místě, kde zrovna jste, případně poradí, na co dalšího se jít podívat. Arthur byl původně webovou stránkou, která vznikla před pěti lety jako planujvylety.cz. Web již však k plánování neslouží a dostupná je pouze aplikace pro iOS a Android.

logo-app Arthur Vlapon innovation s.r.o. Zdarma ANDROID logo-app Arthur Vlapon Zdarma iOS

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat