Google pracuje na lepší bezpečnosti při videohovorech v aplikaci Meet

Google pracuje na lepší bezpečnosti při videohovorech v aplikaci Meet
2023-06-13T19:29:17+02:00
• 13. 6. 2023

Zdroj: 9to5Google

Aplikace Meet od Googlu poskytuje možnost uskutečňovat videokonference podobně jako například aplikace Teams od společnosti Microsoft. Google se nově zaměřil na funkci, která by měla přinést vyšší míru bezpečnosti pro uživatele, kteří se musí účastnit videohovorů takzvaně „za pochodu“.

Aplikace Google Meet dostane novou funkci

Nová funkce, nebo spíše nový režim, nese název „On-the-Go“ a ja navržen tak, aby byly videohovory ve chvíli, když se zrovna budete muset více soustředit na cestu, bezpečnější. Z hlediska maximálního bezpečí je samozřejmě ideální, když takové činnosti, jako jsou videokonference, ponecháváme na chvíle, kdy se můžeme plně soustředit.

google meet 1586x1118x

Zdroj: 9to5google

Čas od času se ale může stát, že nás někdo do videokonference přizve zrovna ve chvíli, kdy budeme na cestě do práce a v takovém případě aplikace nově přinese optimalizaci uživatelského prostředí pro vyšší míru bezpečí.

google meet1 1582x1116x

Zdroj: 9to5google

Do režimu On-the-Go bude možné se přepnout dvěma způsoby. Tím prvním je situace, kdy aplikace díky pohybovým senzorům zjistí, že jdete. Druhým způsobem pak bude ruční přepnutí. Při aktivaci tohoto režimu dojde k deaktivaci kamery a také k zastavení streamování videa od ostatních účastníků schůzky. Uživatelské prostředí se rovněž přepne do úspornějšího rozložení ovládacích prvků, mezi která budou patřit dostatečně veliká tlačítka pro ztlumení, pro přepnutí zvuku a možnost se ve schůzce přihlásit.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat