Google mění systém synchronizace kontaktů

Google mění systém synchronizace kontaktů
2023-06-04T18:00:27+02:00
• 4. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy jste si museli zkopírovat kontakty na SIM kartu, abyste je měli i v novém zařízení. Naštěstí smartphony nabízí lepší, jednodušší a užitečnější funkce, jako je například synchronizace. Právě u kontaktů se jednalo o velmi kýženou funkci, přičemž dnes umí systémy synchronizovat celou plejádu dat. Google ale mění systém právě u kontaktů.

Zřejmě užitečná novinka

Google nemusí čekat na vydání nové verze operačního systému, aby zavedl nějakou novinku. Dost změn se tak děje přes Obchod Play, respektive skrze aktualizaci Google Play Služeb. V rámci květnového vydání přibylo několik oprav, funkcí navíc a také jedné podstatné změny u Kontaktů. Do této chvíle, pokud jste si vypnuli synchronizaci, tak se v podstatě nic velkého nezměnilo v přístupu dat. Jen nové kontakty se nepřenesly do vašeho účtu a na další zařízení.

Aktualizace v rámci vypnutí synchronizace odebere všechny dříve synchronizované kontakty. Jakmile ji zapnete, tak se vše vrátí. Google tuto novinku oznamuje jen jednou větou: „Vypnutím synchronizace s Kontakty Google odstraníte z telefonu dříve synchronizované kontakty.“. Dodává, že je k dispozici ve Službách Google Play verze 23.20 s aktualizací z 24. 5. 2023.

Android logo 2352x2381x

Zdroj: Google

Asi byste si řekli, že se jedná o zbytečnou změnu, ale nabízí se tu minimálně jedna situace, kdy bude užitečná. Pokud například máte na svém mobilu osobní účet a pracovní, tak při vypnutí synchronizace pracovního účtu, dojde k odebrání všech kontaktů s ním spojenými. To se hodí při změně práce, nebo například při dovolené.

Na druhou stranu. Pokud vám z ničeho nic zmizí kontakty, tak se první podívejte do nastavení, jestli je zapnuta jejich synchronizace.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat