Multiplatformní PDF editor typu vše v jednom: UPDF (se slevou 54 %) komerční článek

Multiplatformní PDF editor typu vše v jednom: UPDF (se slevou 54 %) [komerční článek]
2023-05-31T11:23:04+02:00
• 30. 5. 2023

Na dokument ve formátu pdf už jistě narazil prakticky každý z nás. A není divu: jedná se o jeden z nejpopulárnějších souborových formátů na světě. Na zobrazení pdf souborů existuje nepřeberné množství programů a aplikací, ale s jejich úpravou to je výrazně komplikovanější. To je mimo jiné jeden z důvodů, proč jsou pdf soubory tak populární: máte možnost odeslat dokument, který příjemce nemůže jen tak snadno upravit. Jsou nicméně situace, kdy potřebujete soubor typu pdf vytvořit, či existující editovat. A tehdy přicházejí ke slovu pdf editory.

Pokud potřebujete pracovat s pdf soubory, přirozenou volbou je řešení Adobe Reader a Acrobat: konec konců společnost Adobe tento formát vytvořila. Ale i když je čtení pomocí Readeru zdarma, za úpravy pdf prostřednictvím Acrobatu zaplatíte. A to tak, že hodně.

Výborná alternativa

Naštěstí ale existují i jiné placené alternativy, jejichž cena je o poznání příznivější. Jednou z nich je komplexní řešení s názvem UPDF. Je k dispozici jak pro mobilní platformy iOS a Android, tak i pro desktopové systémy Mac (Apple Silicon i Intel) a Windows, navíc nyní s exkluzivní 54% slevou (více na konci recenze). Pojďme se tedy společně podívat na to, co vlastně UPDF umí.

Umí zobrazovat?

Samozřejmě. Základní funkcionalitou je prohlížení pdf souborů, jejich tisk, ale také zajímavá funkce zobrazení souboru ve formě prezentace (slideshow).

Zvládá organizovat?

Ano, organizaci pdf dokumentu je zasvěcena celá jedna sekce menu. Máme možnost stránky přidávat i mazat, měnit jejich pořadí, případně jednotlivé stránky otáčet. Je také možné jeden velký soubor rozdělit na několik menších, a ty pak samostatně uložit. Samozřejmostí je také možnost ořezu jednotlivých stránek a úprava okrajů. K tomu si přidejte funkce přidání/odstranění vodoznaku, a možnost vložení záhlaví, zápatí a pozadí dokumentu.

UPDF

Zdroj: Superace

A co možnosti anotace?

Jistě. Zde se nabízejí možnosti zvýraznění částí dokumentu, podtrhávání i přeškrtávání textu, plus další funkcionality: můžete přidávat rámečky s textem, geometrické tvary, razítka či nálepky. Komentovat dokument je možno i pomocí virtuálních „lepíků“, které se po kliknutí zvětší a zobrazí text na nich uvedený.

UPDF

Zdroj: Superace

Teď to nejdůležitější: editace?

Rozhodně ano. Právě zde je gró UPDF: možnost úprav pdf dokumentu tak, jak potřebujete. To obnáší schopnost práce s textem, tedy jeho přidání, odstranění či úpravy, doplněnou o možnost změnit font písma, jeho velikost i barvu. A to i na úrovni jednotlivých písmen: kreativitě se meze prakticky nekladou.
K práci s textem patří i možnost editace existujících hyperlinků, či jejich vytvoření i odstranění.
A jelikož nejen textem živ je člověk, máte k dispozici i nástroje pro práci s obrázky: rotace, ořez, přidání i odstranění grafiky je také plně v kompetenci UPDF.

UPDF

Zdroj: Superace

Něco dalšího?

Ano, popsanými možnostmi to zdaleka nekončí. UPDF podporuje široké možnosti konverze pdf dokumentů do běžných formátů (Word, Powerpoint, Excel, textový soubor, obrázek i html). Také je možné vytvořené soubory chránit heslem. Jednoduchou, ale šikovnou funkcionalitou je možnost podepsání dokumentu (předpřipraveným podpisem, nebo podpisem vytvořeným touchpadem/myší).

UPDF

Zdroj: Superace

Třešnička na dortu – OCR

Toto mne osobně velmi zaujalo: verze UPDF pro Windows a pro Macy s procesory Apple Silicon má vestavěnou podporu OCR. Umí tedy vzít naskenovaný text, a vytvořit z něj dokument, kde je text v editovatelné podobě, a ve kterém je možno také vyhledávat. Vyzkoušel jsem tuto funkci na naskenovaných právních dokumentech, a výsledek byl velmi dobrý. Výsledkem byl dokument téměř nerozeznatelný od původního skenu, včetně podpisů či ohybů papíru v rozích, ale s textem, ve kterém se dá fulltextově vyhledávat. OCR funkcionalita podporuje 38 jazyků, a to včetně češtiny.

Porovnání

Zde se můžete podívat na porovnání UPDF s Adobe Acrobat:

UPDF

Zdroj: Dotekomanie.cz

Resumé

UPDF je funkčně plně srovnatelnou variantou tradičních řešení pro plnohodnotnou práci s pdf soubory, přičemž v některých činnostech své soupeře ještě překonává.
Uživatelé mají možnost využívat UPDF zdarma, ovšem s některými omezeními (např. vložený vodoznak). Pro plnohodnotné využití dává smysl upgrade na placenou Pro verzi. Aktuálně máte možnost využít slevu 40 % na roční předplatné (vychází na 654 Kč ročně), a dokonce 54 % slevu na doživotní licenci (pouze 1.007 Kč jednorázově). V případě doživotní licence máte navíc možnost produkt používat až na 4 různých zařízeních.
Při nákupu máte k dispozici 30denní záruku vrácení peněz, Pro verzi se slevou si můžete objednat ZDE.

Za poskytnutí produktu děkujeme společnosti Superace.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat