Samsung a AMD prodlužují smlouvu, stojí za tím snaha přinést grafický čip AMD na mobilní platformu

Samsung a AMD prodlužují smlouvu, stojí za tím snaha přinést grafický čip AMD na mobilní platformu
2023-04-08T16:30:28+02:00
• 8. 4. 2023

Zdroj: Samsung

Samsung Electronics, jeden z předních výrobců telefonů s Androidem a AMD – specialista na grafické čipy podepsali dlouhodobou smlouvu, aby za společného úsilí přinesli výkonné a efektivní grafické řešení na mobilní platformu.

Samsung a AMD pracují na pokročilém mobilním grafickém čipu

Samsung a AMD chtějí vzájemně spolupracovat na grafickém řešení AMD Radeon, které by mělo být součástí Samsung Exynos SoC. Samsung chce do svých telefonů dostat grafické řešení, které přinese výkon srovnatelný s konzolemi a přitom extrémně nízkou spotřebou energie.

AMD společně se Samsungem přinesli revoluci v mobilní grafice, včetně nedávné spolupráce, která poprvé v tomto odvětví přinesla schopnost sledování paprsku do mobilních procesorů,“ řekl Seogjun Lee, výkonný viceprezident vývoje aplikačních procesorů (AP) ve společnosti Samsung Electronics. . „Na základě našeho technologického know-how při navrhování řešení s extrémně nízkou spotřebou energie budeme i nadále podporovat inovace v oblasti mobilní grafiky.“

AMD Samsung Exynos chip announcement Computex 2021 scaled 1920x1080x

Zdroj: Android Authority

Jsme nadšeni, že společnost Samsung vybrala několik generací našich špičkových a vysoce výkonných grafických karet Radeon, aby pokročila ve vývoji další generace řešení Samsung Exynos,“ řekl David Wang, senior viceprezident skupiny Radeon Technologies ve společnosti AMD. „Rozšíření naší spolupráce se společností Samsung je důkazem našeho silného technologického partnerství a odhodlání přinášet uživatelům mobilních zařízení ty nejlepší možné zážitky.

Společnosti Samsung a AMD poprvé oznámily spolupráci v roce 2019, kdy společně pracovaly na vývoji Samsung Xclipse, mobilního grafického čipu založeného na architektuře AMD RDNA 2. V roce 2022 se Xclipse stal první grafickým čipem s hardwarově akcelerovaným sledováním paprsku a funkcí stínování s proměnnou rychlostí pro hraní her na mobilní platformě.

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat