Dotekomanie.cz

Novinka Notes, skoro až perfektní alternativa za Twitter

Notes

Zdroj: TheVerge

Substack po krátkém boji s Twitterem spouští novou funkci s názvem Notes. Notes má být alternativou k Twitteru, a to zejména pro autory newsletterů, kteří už na Substack budují své publikum.

Notes umožňuje psát kratší příspěvky podobné tweetům, avšak s větší flexibilitou a množstvím funkcí, které Twitter nenabízí. Notes jsou přístupné všem od úterý 12. dubna. Tato novinka by mohla být zajímavou alternativou k Twitteru, zejména pro ty, kteří už na Substacku budují své publikum a hledají nové místo pro svůj obsah.

Notes se zobrazují v samostatné záložce, oddělené od plných newsletterů, které jsou k dispozici v záložce Inbox, nebo od diskusních vláken, která lze číst v záložce Chat. Substack navrhuje využití Notes k sdílení všeho možného, jako jsou příspěvky, citáty, komentáře, obrázky a odkazy, a zatím neexistuje žádné omezení počtu znaků. O jednotlivých příspěvcích lze přidat až šest fotografií nebo GIFů, ale video není podporováno. Příspěvky, které sdílíte, nebudou doručovány do schránek předplatitelů, budou se nacházet pouze na webových stránkách a v aplikaci Substack. K příspěvkům lze interagovat pomocí tlačítek Like, Reply a „Restack“ (Retweet).

Zdroj: TheVerge

V rámci záložky Notes lze procházet dvěma různými zdroji: „Home“ a „Subscribed“. V záložce „Home“ jsou zobrazeny příspěvky od autorů, které sledujete, a od autorů, které vám Substack doporučuje, což znamená, že uvidíte příspěvky od lidí, se kterými jste se dosud nesetkali. Záložka „Subscribed“ zobrazuje pouze příspěvky od autorů, které sledujete.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version